Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Fotbalová elita zahájila pražské zasedání

Praha - Poslední letošní zasedání nejvyšších funkcionářů evropského fotbalu bylo zahájeno odpoledne v pražském hotelu Marriott. Hlavním tématem dvoudenního jednání, kterému předsedá šéf UEFA Michel Platini, je příprava mistrovství Evropy v roce 2012 a kongresu unie, který se uskuteční v březnu příštího roku v Paříži. Tam se budou volit i dva noví členové výkonného výboru a jedním z adeptů je také předseda ČMSF Ivan Hašek, který si tak může svoji případnou novou roli v Praze vyzkoušet nanečisto. Jako šéf hostitelského svazu se osobně schůzky účastní po boku generálního sekretáře svazu Rudolfa Řepky.

O konkrétních bodech programu budou zástupci evropského fotbalu informovat až v pátek odpoledne na tiskové konferenci, která bude předcházet slavnostnímu zakončení roku v Lobkovickém paláci. První možnost okusit lákadla české metropole ale měli funkcionáři už ve čtvrtek večer, kdy vyrazili povečeřet na pozvání českého svazu do restaurace U Fleků. Vedle předních činovníků UEFA a jejich doprovodu nechyběli ani svazoví místopředsedové Jindřich Rajchl a Dalibor Kučera.

Češi lobbují za organizaci ME jednadvacítek

Je nám líto, video expirovalo.
Představitelé UEFA zasedají v Praze

Očekávalo se, že neformálního večera využije česká strana k lobbování za pořadatelství ME jednadvacítek v roce 2013. Šéf české kandidatury Petr Fousek byl přítomen stejně jako hlavní ambasador Pavel Nedvěd. "Kdy se podaří dostat dva držitele Zlatého míče a někdejší hráče Juventusu do jedné hospody?" poznamenal Fousek na adresu Nedvěda a Platiniho, kteří mají v držení trofej pro nejlepší hráče Evropy.

Česká republika však mnoho šancí nemá. Proti ní totiž stojí silná kandidatura Anglie, která neuspěla ve volbě MS 2018.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články