Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalová devatenáctka zahájila kvalifikaci ME výhrou v Severním Irsku

Dungannon (Severní Irsko) - Čeští fotbalisté do 19 let vstoupili do úvodní fáze kvalifikace o postup na mistrovství Evropy vítězstvím nad Severním Irskem. V Dungannonu domácí tým porazili 2:0. Ve zbývajících zápasech je čekají Faerské ostrovy a Rusko.

Česká reprezentace do devatenácti let
zdroj: ISIFA

Výběr trenéra Michala Petrouše o výhře rozhodl už v prvním poločase. Ve 20. minutě poslal hosty do vedení Václav Černý a těsně před přestávkou přidal druhý gól Lukáš Batka. Oba si připsali první branku v reprezentaci, Batka navíc skóroval hned při prvním startu.

"Čekali jsme, že nás bude soupeř napadat, což se ale nedělo. Měli jsme tak poměrně dost času, vytvořili si šance, a když jsme dvě proměnili, víceméně jsme rozhodli o výsledku," uvedl Petrouš. "Dneska se hrálo na poměrně malém hřišti a to pro naší kombinační hru není ideální. Snad budeme v sobotu hrát na větším," dodal.

Dalším soupeřem české devatenáctky budou v sobotu Faerské ostrovy, proti Rusku nastoupí o tři dny později. Do závěrečné fáze, kde má díky koeficientu jistý start Španělsko, postoupí ze třinácti skupin první a druhý tým tabulky, plus jeden nejlepší ze třetích míst. Šampionát bude v příštím roce hostit Řecko.

Severní Irsko "19" - ČR "19" 0:2 (0:2)

Branky: 20. Václav Černý, 44. Batka.

Sestava ČR: Staněk - Jakub Šural, Takács, Toml, Matějů - Sadílek, Kulhánek - Galuška (85. Zorvan), Kratochvíl (55. Buchvaldek), Václav Černý - Batka (63. Yunis). Trenér: Michal Petrouš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články