Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Fotbalová devatenáctka už na šampionátu dohrála, Iry porazit nedokázala

Cesta české reprezentační devatenáctky evropským fotbalovým šampionátem v Arménii skončila. Výběr trenéra Suchopárka pro případný postup musel porazit v posledním zápase skupiny Irsko, ale to se nepodařilo. Po prohře 1:2 končí čeští mladíci šampionát s jediným vstřeleným gólem. Ze skupiny tak postupuje společně s první Francií, která porazila Norsko 1:0, z druhého místa právě Irsko.

"Paradoxně to byl asi náš nejlepší zápas na celém turnaji, ale fotbal se hraje na góly. My dali pouze jeden, Irové dva. My jsme se na gól strašně nadřeli, ale zároveň jsme si je lehce nechali dát," uvedl pro web Fotbalové asociace ČR záložník Filip Kaloč.

Hrálo se opatrně, pohyb vázl a šancí bylo pomálu na obou stranách. Irové spoléhali na brejky a z jednoho z nich uhodilo. Afolabi na levém křídle dostal dlouhý míč, vyhrál tvrdý souboj s Heidenreichem, pak ve vápně obešel Zimu a zakončil přesně.

Po přestávce český výběr přece jen zlepšil pohyb, nasazení i kombinaci, ale finální fáze přesto často drhla. Nicméně obrana Irů měla hned víc práce. A měla i štěstí, když z blízka střílel z otočky Kepl a trefil jen gólmana. Další velká šance už ale nepřicházela a postupem času se česká převaha vytratila. Pak však po pěkné akci krásně patičkou zakončil Kušej a kontrolka naděje se rozsvítila. Jenže Coffey jí za necelé dvě minuty opět zhasl dalším gólem Irů.

"Vstřelili jsme gól po třech zápasech, ale okamžitě jsme dostali znovu na 1:2. Nevím, jestli to byla ztráta koncentrace, ale byla to strašná škoda. Dostali jsme se do zápasu, mohli jsme ještě útočit a dát vítězný gól, ale místo toho jedeme domů. Mrzí nás, že jsme semifinále nakonec neudělali," řekl Kaloč.

V semifinále čeká Iry Portugalsko, zatímco Francie vyzve Španělsko.

Skupina B:

Irsko - Česko 2:1 (1:0)

Branky: 35. Afolabi, 80. Coffey - 79. Kušej.

Sestava Česka: Kovář - Míka (46. Konopásek), Heidenreich, Zima, Fukala (18. Finěk) - Macháček (85. Hušek), Kaloč - Kušej, Zlatohlávek (78. Selnar), Kohút - Kepl (78. Solil). Trenér: Suchopárek.

Francie - Norsko 1:0 (0:0)

Konečné pořadí skupiny: 1. Francie 9, 2. Irsko 4, 3. Norsko 2, 4. Česko 1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články