Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Fotbalisty Žiliny povede trenér Hapal

Žilina - Fotbalový kouč Pavel Hapal by měl od příští sezony trénovat slovenského vicemistra Žilinu. V Žilině má nahradit Vladimíra Kuťku, který před měsícem vystřídal překvapivě odvolaného Dušana Radolského. Hapal by tak byl čtvrtým trenérem Žiliny během jediného roku, protože v úvodu sezony tým vedl další Čech Pavel Vrba, současný kouč Plzně. Devětatřicetiletý Hapal, který na začátku května skončil po nepřesvědčivých jarních výkonech na lavičce Mladé Boleslavi, řekl, že v úterý jednal s majitelem klubu Jozefem Antošíkem a v nejbližších dnech by měl podepsat i smlouvu.

"Jsme na všem v podstatě domluvení a ještě do konce tohoto týdne bychom vše měli uzavřít. Zbývá dořešit nějaké formality," uvedl Hapal.

Pavel Hapal, který na začátku května skončil po nepřesvědčivých jarních výkonech na lavičce Mladé Boleslavi, už na Slovensku dovedl v sezoně 2007-08 Nitru k překvapivému třetímu místu. "Zažil jsem tam povedenou sezonu. Teď mě těší, že mě oslovil opravdu špičkový slovenský klub. Už jsem si prohlédl stadion, zázemí a tréninkové centrum a všechno na mě udělalo velký dojem," řekl Hapal.

Poté se Hapal vrátil do Čech, kde přijal nabídku Mladé Boleslavi a také dělal asistenta Petru Radovi u národního týmu. Předtím si vyzkoušel trenérské angažmá i v Opavě, Ostravě a ve Zlíně.

Žilina kolo před koncem slovenské ligy ztrácí z druhého místa na již jistého mistra Slovan Bratislava devět bodů. V příští sezoně ji tak čeká předkolo Evropské ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články