Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Fotbalisty Bohemians 1905 čeká v přípravě i závod ve sněhu

Jablonec nad Nisou - Fotbalisté Bohemians 1905 v těchto dnech zažívají nejméně oblíbenou část zimní přípravy. Na soustředění v Břízkách u Jablonce nabírají kondici na běžkách nebo v případě méně zdatných lyžařů spinningem. Trenér Pavel Medynský si však pro své svěřence připravil také závod v přespolním běhu v čerstvě napadaném sněhu. Hned po soustředění pak hráče čekají dva zápasy Tipsport ligy ve dvou dnech. Po nich se rozhodne o osudu fotbalistů, kteří jsou v klubu na testech.

"Příprava probíhá standardně. Jsem rád, že je tu sníh a můžeme využít běžky. Střídáme je se spinningem a tréninkem na místní umělé trávě," řekl Medynský. "Jsem hlavně rád, že se v přípravě zatím nikdo nezranil, přestože dostávají svaly na frak. Jediné zranění je zatím prasklá běžka," doplnil.

Na promrzlých svazích v Jablonci se přitom hráči nevyvarovali pádů. "Terén byl zmrzlý, takže nechyběly pády. Naštěstí se nic nestalo," uvedl Martin Nešpor po pondělním šestikilometrovém výběhu. Zásluhu na tom, že se mužstvu vyhýbají zranění, má také realizační tým s maséry Vladimírem Hricem a Miroslavem Šimečkem nebo fyzioterapeutka Alice Hamáčková, která s hráči provádí speciální cvičení na zavěšených lanech. "Díky tomu cvičení výrazně ubylo problémů s kotníky a podobně," uvedl Šimeček, pro kterého jsou soustředění podobně jako pro fotbalisty nejnáročnějším obdobím v roce. "Kluci dřou přes den a my večer, kdy se musíme starat o to, aby byli druhý den schopní zase dřít," vysvětlil.

Nabírání kondice hráčům zpestří závod, který si pro ně jako překvapení připravil trenér Medynský. "Uděláme běžecký závod o ceny. Bude to zajímavé hlavně proto, že tu napadlo třicet čísel čerstvého sněhu. Bude to takový přespolní běh ve sněhu. Chci tím simulovat zhruba 70. minutu zápasu, kdy už začínají ubývat síly a pak se ukážou hráčovy vlastnosti," vysvětlil.

Na soustředění bude tým Bohemians 1905 do pátku. "Dopoledne dáme ještě jeden trénink a pak jedeme domů, kde nás o víkendu čekají dva zápasy," řekl Medynský k duelům Tipsport ligy s Hradcem Králové a Žižkovem. Po nich se s vedením klubu rozhodne, které hráče si v týmu nechá a kteří zkusí štěstí jinde. Jde o mladé odchovance, ale především o hráče, kteří jsou v týmu na testech - Pavla Vyhnala, Lukáše Bodečka, Pavla Orolína a Martina Abrahama. "Ještě s nimi nic podepsáno nemáme, ale všichni se jeví solidně. Po těch dvou zápasech to rozhodneme," dodal Medynský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články