Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Fotbalistům Brna nepokazilo čisté konto ani Slovácko

Brno - Fotbalisté Brna porazili v dnešní předehrávce čtvrtého kola první ligy Slovácko 1:0. Dostali se tak na první místo v tabulce a ani ve čtvrtém utkání neinkasovali. O výsledku rozhodl po hodině hry gól Tomáše Doška. Brňané ve stejné sestavě jako v předcházejících kolech začali s respektem a místo avizované útočné hry se zaměřili na defenzivu. Také trenér Slovácka Josef Mazura po vítězném zápase s Olomoucí vsadil na osvědčený kádr, pouze zraněného Perůtku nahradil Kordula. Informace najdete také na serveru FotbalŽivě.cz.

Slovácko mělo po většinu prvního poločasu územní převahu, zásluhu na tom měla pohyblivější a důraznější středová řada. Většině akcí na obou stranách však chyběla přesnost, takže byl k vidění opatrný fotbal s minimem šancí.

Trenér Beránek se pokusil středovou řadu rozhýbat už v prvním poločase výměnou staticky hrajícího Polácha za Dostálka. Změna se projevila v závěrečných pěti minutách před přestávkou, kdy se domácí fotbalisté dostali na chvíli do tlaku. Ten stačil vyjádřit mladík Michna tvrdou střelou z 20 metrů, kterou však Filipko vyboxoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání 1. FC Brno - 1. FC Slovácko

Brňané po změně stran pozměnili taktiku a začali hrát mnohem ofenzivněji, do dvou šancí se ale dostalo naopak Slovácko.  Po hodiny hry poprvé vážněji zahrozili Brňané a hned dali gól. Rabušic našel přesnou přihrávkou volného Doška, který tvrdou střelou pod břevno z deseti metrů překonal Filipka.

Po vstřelené brance spadla z domácích fotbalistů nervozita. Přesněji kombinovali, vytvořili si převahu a dostávali se i k zakončení, kterému ale chyběla přesnost. V poslední půlhodině dostal konečně zápas potřebné obrátky i vzruch. V závěrečných deseti minutách Slovácko vrhlo všechny síly do útoku, poslední dvě minuty byl na hrotu i brankář Filipko. Ale ani drtivý nápor hostů už k vyrovnání nevedl.

1. FC Brno - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)

Branka: 60. Došek. Rozhodčí: Damková - Lhoták, Štěrba. ŽK: Mareček, Bureš - Kubáň. Diváci: 7579.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články