Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Fotbalistu Traorého po infarktu propustili domů, kdy se vrátí, netuší

Brno – Fotbalista Zbrojovky Brno Mohamed Traoré byl po srdečním kolapsu, který prodělal v pondělním ligovém zápase v Ostravě, propuštěn z nemocnice a byl převezen do Brna do domácího léčení. Kdy se dvacetiletý hráč vrátí na hřiště, v současnosti není jasné. Podle doktorů vynechá minimálně celou sezonu.

Mohamed Traoré
zdroj: ČT

Všechno z dramatického večera si Traoré pamatuje. "V kabině mi bylo dobře, necítil jsem žádné potíže. Vyšel jsem ven, rozdal pár autogramů a pak jsem nastoupil do autobusu. Až tam se mi udělalo špatně a kluci zavolali sanitku," uvedl dvacetiletý hráč.

Život zachránila brněnskému fotbalistovi katetrizace, kterou provedl lékař Petr Černý. "Chci upřímně lékařům poděkovat za perfektně odvedenou práci a záchranu hráčova života. Věřím, že se po ní může Traoré opět vrátit k profesionálnímu fotbalu," uvedl sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela. 

Lékaři si zatím netroufají odhadnout, za jak dlouho se bude moci Traoré vrátit opět na prvoligový trávník. Ani zkušení kardiologové se prý dosud s něčím takovým nesetkali. Dvacetiletý fotbalista má výbornou fyzickou kondici, je nekuřák a v létě podstoupil všechna vyšetření, která absolvují prvoligoví hráči. Jeho testy byly v naprostém pořádku.

"Zatím je předčasné vyslovovat závěry, kdy se vrátí k fotbalu. Všechno bude záležet na průběhu léčby a dalších odborných vyšetřeních," uvedl lékař brněnských fotbalistů Petr Gál.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalistu Traorého po infarktu propustili domů, kdy se vrátí, netuší
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články