Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fotbalistky zahájily kvalifikaci remízou s Rakouskem

Vöcklabruck – Česká fotbalová reprezentace vstoupila do kvalifikace o mistrovství Evropy žen remízou 1:1 s Rakouskem. Ačkoli byly Češky aktivnější, nedařilo se jim střelecky prosadit a na jedinou trefu Mocové soupeřky vzápětí odpověděly. Druhý zápas kvalifikace čeká český tým ve čtvrtek, kdy bude v Písku hostit Portugalsko. To se dnes ujalo vedení v tabulce skupiny 7, když vyhrálo v Arménii 8:0.

Fotbal
zdroj: Isifa

Svěřenkyně trenéra Vladimíra Hrušky se snaží postoupit do finálového turnaje, už v prvním kroku ale klopýtly. Ačkoli byly oproti Rakušankám aktivnější, nedokázaly prorazit jejich obranu až do 55. minuty. Kapitánka Mocová zužitkovala šanci, radost ale českému týmu vydržela jenom pět minut. Potom srovnala Hanschitzová. Češky se ještě v závěru snažily vedení strhnout znovu na svou stranu, ovšem marně.

V sedmé kvalifikační skupině je kromě Česka, Rakouska, Portugalska a Arménie ještě favorizované Dánsko. Na šampionát postupují přímo vítězové skupin a nejlepší tým z těch, které obsadí druhé místo. Zbylých šest celků na druhých místech jde do baráže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články