Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Fotbalistky z reprezentace se proti sobě postaví při derby

Fotbalová reprezentace žen má za sebou úspěšnou polovinu kvalifikace o mistrovství světa. Kádr národního týmu tvoří především hráčky pražských S, které o víkendu čeká derby a za týden Liga mistrů.

Reprezentace je po polovině kvalifikace pořád ve hře o případný postup na mistrovství světa, a to jsou ve skupině týmy jako Německo a Island. "Prokázaly to, že dokážou, že jsou dobré fotbalistky a dokážou to přenést na hřiště," řekl trenér národního mužstva Karel Rada.

Pro národní tým je i dobrou zprávou, že reprezentantky z obou pražských S hrají Ligu mistryň. "Čím víc budeme mít těžkých zápasů, tím lépe to bude pro reprezentaci. Naše liga bohužel není na takové úrovni, abychom každý týden hrály těžký zápas," vysvětlila záložnice reprezentace a hráčka Slavie Eva Bartoňová.

Ze spoluhráček v reprezentaci se teď o víkendu zase stanou soupeřky. Na Strahově se odehraje derby Sparta - Slavia. "Nejdůležitější zápas, když pominu Ligu mistryň. Těšíme se a doufáme a věříme tomu, že urveme tři body a výsledkově na tom budeme stejně jako Slavie. Do jarní části to bude zajímavější," uvedla reprezentační obránkyně Petra Vyštejnová ze Sparty.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články