Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Fotbalistky si připsaly druhou výhru v kvalifikaci ME. Podruhé zdolaly Gruzii

Opava – Po dvou porážkách v řadě se české fotbalistky v kvalifikaci mistrovství Evropy dočkaly vítězství. Na domácím hřišti v Opavě porazily Gruzii, která je ve skupině suverénně poslední 4:1, a zaznamenaly druhý triumf ve skupině. Češky jsou po čtyřech duelech na třetím nepostupovém místě, na druhou Itálii, jež má o střetnutí více, ztrácí tři body.

Je nám líto, video expirovalo.
České fotbalistky doma nezaváhaly. Gruzii nasázely čtyři branky

Češky se do outsidera pustily zhurta a po třinácti minutách vedly už 2:0. Nejprve se trefila kapitánka Lucie Martínková a poté do vlastní sítě zamířila Ana Zakhaidzeová.

V nastaveném čase první půle střetnutí sice po chybě domácí obrany zdramatizovala Natja Skhirtlandzeová, ale Češky po změně stran rychle rozhodly. V jednapadesáté minutě se prosadila Lucie Voňková a na konečných 4:1 uzavřela druhou brankou v utkání Martínková.

Češky tak Gruzii porazily i podruhé a v šesté skupině jsou třetí. Na první Švýcarky, které pětkrát vyhrály, mají již ztrátu devíti bodů. Na druhou pozici, z níž postupuje šest nejlepších národních týmů, mají ztrátu tří bodů. S Italkami však svoje první vzájemné měření sil prohrály jasně 0:3 a nečeká je jednoduchý úkol.

ČR - Gruzie 4:1 (2:1)

Branky: 3. a 57. L. Martínková, 13. vlastní Zakaidzeová, 51. Voňková - 45.+1 Schirtladzeová.

Sestava ČR: Bednaříková - N. Sedláčková (54. Dlasková), Bertholdová, Necidová, J. Sedláčková - Ivanicová, Cahynová (78. Bužková), Svitková, Chlastáková (61. Bartoňová) - Voňková, L. Martínková. Trenér: Krejčík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články