Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Fotbalistky si chtějí zajistit účast v áčku Ligy národů, čeká je Dánsko

Po senzační výhře 2:1 nad mistryněmi světa ze Španělska zakončí české fotbalistky kvalifikační skupinu evropského šampionátu zápasem v Dánsku. Tým trenéra Karla Rady zkusí ve Vejle zabojovat o třetí místo tabulky, které by mu zajistilo udržení v Lize národů A. Přímý přenos vysílá ČT sport a ČT sport Plus od 19:00.

Radost českých fotbalistek
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Po pátečním famózním představení na stadionu v Chomutově využily české hráčky sobotu k regeneraci a v neděli se vydaly do Dánska. Domácí celek již má díky druhému místu ve skupině jistotu účasti na šampionátu ve Švýcarsku, týmy na třetích a čtvrtých příčkách půjdou do baráže.

Česko má ve skupině A2 před posledním kolem na čtvrtém místě tabulky stejný počet bodů jako třetí Belgie. Ta má ale lepší bilanci ze vzájemných zápasů (2:1 a 1:1).

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Česko – Španělsko

"I když už nemůžeme přímo postoupit, stále nám jde o hodně. Pokud obsadíme konečnou třetí příčku, tak si i pro příští rok zajistíme účast v Lize národů A. Navíc se budeme chtít co nejlépe naladit na podzimní play-off. Náš cíl se nemění, chceme postoupit na Euro," řekla záložnice Klára Cahynová na svazovém webu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články