Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Fotbalistky hostí v kvalifikaci Dánsko

Praha - Soubojem dvou neporažených týmů bude utkání kvalifikace fotbalistek o mistrovství Evropy 2013 ve Švédsku. Na hřišti Viktorie Žižkov se proti sobě postaví český výběr a favorizované Dánsko. Vítěz zápasu bude mít už takřka jisté minimálně druhé místo ve skupině, které zajišťuje účast v baráži o postup. Přímý přenos sledujte od 15:30 na ČT4 a www.sportzive.cz.

České fotbalistky
zdroj: ČT24

Dánky budou v zápase favoritkami. Na mistrovství Evropy ještě nechyběly a na kontě mají dvě bronzové medaile. Také v této kvalifikaci jsou zatím suverénní, když po čtyřech zápasech mají skóre 22:0. Z toho ale 16 gólů daly slabé Arménii, Portugalsko a Rakousko porazily shodně 3:0. Nejlepší střelkyní je se sedmi góly devatenáctiletá útočnice Pernille Harderová.

Také české hráčky si ale vedou dobře. Ztratily jen dva body za remízu 1:1 s Rakouskem, naposledy vyhrály v Portugalsku 5:2. "Jsem hrozně rád, že jsme to utkání zvládli. Měl jsem z toho zápasu lehké obavy, protože naše první vzájemné utkání v Písku bylo hodně vyrovnané a Portugalky naznačily velký výkonnostní vzestup," řekl trenér Vladimír Hruška. Děkovat mohl hlavně autorce tří gólů Ireně Martínkové.

Klíčové podle něj bude hlavně další utkání s Rakouskem 16. června, kdy už půjde o konečnou druhou příčku. "Pochopitelně se budeme s Dánskem rvát o co nejlepší výsledek, nicméně musíme mít na paměti, že nás brzy čeká ještě domácí zápas s Rakouskem, kde se podle všeho bude definitivně lámat chléb. Proto se musíme vyvarovat trestu za karty," uvedl Hruška.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články