Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Fotbalistky čeká turnaj v Austrálii, Radovi ale chybí řada klíčových hráček

České fotbalistky v druhé polovině února nastoupí na přípravném turnaji v Austrálii, kde je čekají zápasy se třemi účastníky letošního světového šampionátu. Jejich soupeřkami budou domácí výběr, Jamajka a Španělsko. Trenér Karel Rada, který dnes oznámil nominaci na akci nazvanou Cup of Nations, ale bude postrádat řadu opor.

"Bohužel máme mnoho zraněných hráček. Dlouhodobě mají potíže Bartoňová, Kotrčová, Votíková a Krejčiříková, nyní se k tomu přidaly zdravotní potíže Szewieczkové, Svitkové, Sonntagové a Jelínkové," uvedl kouč na webu Fotbalové asociace ČR. "Navíc sestry Dubcovy daly pro náročný program přednost přípravě v klubu (AC Milán). Máme tak možnost dát šanci dalším hráčkám. Například první pozvánku dostává Kristýna Růžičková ze Slavie, k týmu se také připojí Jitka Chlastáková, která působí v australské lize," řekl Rada.

Pro jeho tým budou zápasy součástí přípravy na podzimní start nové Ligy národů. "Je to pro nás velmi kvalitní turnaj, všichni soupeři se účastní v létě mistrovství světa. Půjde o kvalitní přípravu v zimním období, kdy můžeme být v jiných podmínkách," uvedl Rada.

České reprezentantky vstoupí do turnaje 16. února v Gosfordu zápasem s Austrálií, která bude v létě spolu s Novým Zélandem hostit mistrovství světa. O tři dny později nastoupí proti Jamajce a 22. února se utkají se Španělskem, sedmým týmem světového žebříčku.

"Austrálie ukazuje dlouhodobě dobré výsledky, na minulém šampionátu postoupila ze skupiny. Jamajka skončila v kvalifikaci druhá za USA a Španělsko patří k top týmům v Evropě," řekl Rada.

Loni v únoru absolvovaly jeho svěřenkyně přípravný turnaj v Kalifornii, kde mimo jiné uhrály cennou remízu 0:0 s americkými mistryněmi světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články