Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Fotbalisté Wolfsburgu slaví poprvé v historii titul

Wolfsburg - Fotbalisté Wolfsburgu získali poprvé v historii mistrovský titul poté, co dnes deklasovali v posledním kole německé ligy Brémy 5:1. Z triumfu se raduje i český obránce Jan Šimůnek. Na vysoké výhře se dvěma brankami podílel nejlepší střelec soutěže Grafite, jednou se prosadil jeho kolega Edin Džeko, bývalý útočník Teplic. Tito dva útočníci nastříleli za sezonu dohromady 54 branek a překonali ligový rekord, který dosud držela dvojice Bayernu Mnichov Gerd Müller - Uli Hoeness s 53 trefami. Ti nasázeli společně tolik gólů hned ve dvou ročnících 1971/72 a 1972/73.

Obhájce titulu Bayern Mnichov v souboji o druhé místo porazil Stuttgart těsně 2:1, skončil o dva body za novými šampiony a zajistil si přímý postup do Ligy mistrů. Stuttgart se bude muset do milionářské soutěže kvalifikovat.

Na čtvrtém místě zůstala Hertha Berlín, která utrpěla na hřišti sestupujícího Karlsruhe debakl 0:4. Tým českého gólmana Jaroslava Drobného bude hrát Evropskou ligu společně s Hamburkem, který i díky brance Davida Jarolíma porazil v dramatickém utkání Frankfurt 3:2.

Druhým sestupujícím je po remíze s Hannoverem poslední Bielefeld, kde působí i český obránce Radim Kučera. Chotěbuz i s Janem Rajnochem čeká po výhře 3:0 nad Leverkusenem dvojzápasová baráž s třetím týmem druhé ligy, kterým se po nedělním posledním kole stane Mohuč nebo Norimberk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články