Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fotbalisté vyrukují na Lotyše s Čechem a Rosickým, chybí Baroš

Praha - V nominaci české fotbalové reprezentace na přípravný zápas s Lotyšskem není zraněný útočník Milan Baroš. Nechybí naopak brankář Petr Čech, který se zotavil ze zranění lýtka, a záložník Tomáš Rosický. Hrát se bude příští středu v Liberci. Trenér Michal Bílek má v generálce na zářijový start evropské kvalifikace k dispozici až na Baroše v podstatě nejsilnější možný tým. "Tohle jsou hráči, na které chci sázet i v budoucnu," řekl Bílek na dnešní tiskové konferenci. Utkání se uskuteční 11. srpna od 20:15, přímým přenosem jej uvede ČT4 i web SportŽivě.cz.

Největší nejistota vládla kolem brankáře Čecha, který si v červenci v přípravě Chelsea poranil lýtkový sval. Bílkovi ale slíbil, že na duel s Lotyši dorazí. "Pokud Petr nastoupí v nedělním zápase anglického Superpoháru s Manchesterem, dorazí i za námi. Jinak by jej nahradil Laštůvka," uvedl Bílek k možnosti dodatečně povolat brankáře ukrajinského Dněpropetrovsku.

Poprvé od loňského října je v národním týmu čtyřiatřicetiletý ofenzivní hráč Jiří Štajner, jenž se vrátil v létě po osmi letech z Hannoveru do Liberce. "Následující zápasy budeme hrát proti týmům, které budou zřejmě hlavně bránit. Budeme se potřebovat prosadit kvalitou a kreativitou, proto bereme i Štajnera. Viděl jsem ho ve třech zápasech a pořád má kvalitu, vyhledává osobní souboje jeden na jednoho a to je to, co potřebujeme," vysvětlil Bílek.  Ze stejného důvodu se v týmu udržel slávistický záložník Milan Černý.


Bílek, který se ujal funkce loni v listopadu, poprvé vyšle do hry vedle Štajnera i obránce Zdeňka Pospěcha a útočníka Romana Bednáře. "Bednář si tu šanci zasloužil dříve. Měl jet s námi už do Ameriky, ale byl zraněný. Věříme, že naši ofenzivu výrazně posílí," uvedl trenér, který bude mít poprvé k dispozici kompletní obranu. "Máme k dispozici téměř nejsilnější možný tým," řekl spokojeně Bílek.



Mrzí ho pouze to, že nemůže využít Baroše. "Určitě by v nominaci byl. Má zánět v achilovce, není v optimální pohodě. Za Galatasaray nebude hrát ani tento týden, proto jsme ho ještě nebrali," prohlásil Bílek, který věří, že na zářijovou kvalifikaci již bude Baroš připraven. "To už by měl být v pořádku. Takové zranění se ale nesmí uspěchat," dodal.

Nominace

Brankáři: Petr Čech, Jaroslav Drobný 
Obránci: Roman Hubník, Zdeněk Pospěch, Michal Kadlec, Daniel Pudil, Tomáš Sivok
Záložníci: Milan Černý, Tomáš Hübschman, Mario Holek, Tomáš Rosický, Jan Polák, Jaroslav Plašil, Jiří Štajner
Útočníci: Martin Fenin, David Lafata, Tomáš Necid, Roman Bednář

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články