Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalisté Toga si nezahrají na dvou mistrovstvích Afriky

Luanda - Reprezentace Toga bude chybět na následujících dvou afrických šampionátech. Africká fotbalová konfederace (CAF) tým vyloučila poté, co kvůli teroristickému útoku, při němž zemřeli tři členové výpravy, odstoupil z nynějšího mistrovství. Fotbalisté Toga nejprve po útoku odmítli na turnaji v Angole nastoupit. Když svůj postoj změnili a rozhodli se hrát, premiér Gilbert Houngbo jim nařídil, aby se vrátili do vlasti.

CAF potrestala Togo za vměšování vlády do fotbalových záležitostí a navíc mu udělila pokutu 50 tisíc dolarů. "Hráči se sice chtěli na šampionát vrátit, ale vláda povolala reprezentaci zpět. Rozhodnutí politiků je proti regulím CAF," citovala agentura Reuters prohlášení konfederace. Togo tak přijde o mistrovství za dva roky v Gabonu a Rovníkové Guinei a v roce 2014 v Libyi.

K útoku došlo 8. ledna v angolské provincii Cabinda, kudy tožský výběr cestoval na šampionát ze soustředění v Kongu. Přihlásila se k němu separatistická skupina FLEC, bojující za osamostatnění Cabindy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články