Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Fotbalisté Sparty mají před utkáním s Libercem problémy s obrannou řadou

Liberec - Fotbalová Sparta před sobotním klíčovým zápasem jara na hřišti vedoucího Liberce mobilizuje vnitřní síly. Pražané, kteří po nedělní domácí prohře 0:2 s Příbramí klesli na druhé místo, vymýšlejí, s jakou obranou vyrukují do ligového šlágru. V Liberci naopak panuje pohodová atmosféra. Slovan hraje na jaře ve výtečné formě a jediným mužstvem, které dokázalo Liberecké porazit, byly Teplice. Pokud Sparta zvítězí, vrátí se na první místo tabulky, v případě porážky by jí Slovan odskočil na rozdíl pěti bodů.

"Když půjdeme do pětibodového odstupu, tak je jasné, že situace v souvislosti s titulem bude už velmi vážná. Remíza nás nechá ve hře, výhra nás vrátí do lepší pozice," přemítal trenér Sparty Martin Hašek.

Hráči po překvapivém selhání s Příbramí dostali dvoudenní volno, od středy zase najeli do pracovního rytmu. Pro trenéry je před duelem v Liberci největším rébusem, jak složí čtyřčlennou obranu, která v posledních zápasech chybovala. Jisté je, že defenzivní linie dozná změn už ve čtvrtém ligovém utkání po sobě. Volné je opět místo pravého beka, kde vypadli zraněný Vlastimil Vidlička a nemocný Ondřej Kušnír.

"Nejsem šťastný, že tomu tak je. Každý trenér je rád, když má zvláště obrannou čtyřku a post brankáře stabilizovaný. Ale nevidím to jako handicap. Věřím, že v Liberci tentokrát nulu udržíme," prohlásil Hašek, jehož tým má soupeři co oplácet po podzimním debaklu 0:3 na Letné.

V Liberci se brání přílišnému optimismu

Případnou euforii v libereckém týmu krotí trenér Jaroslav Šilhavý. "Pětibodový náskok by byl příslibem, ale stále bude zbývat ještě šest kol a ve hře bude osmnáct bodů. Navíc v zákrytu čeká Plzeň," varuje Šilhavý, který několik let působil v mužstvu Sparty.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec před zápasem se Spartou

Zápas pro mě bude zajímavý z toho pohledu, že nás čeká souboj s historicky nejsilnějším týmem v Čechách, navíc se hraje o první místo. Ale že by to bylo speciální kvůli tomu, že jsem ve Spartě působil a že se znám s Jardou Hřebíkem, to ne," vyjádřil se trenér Libereckých.

Speciálně se na utkání připravují liberečtí policisté, kteří zápas vyhodnotili jako vysoce rizikový. V pohotovosti budou policisté, ale i kriminalisté nebo členové pořádkové jednotky. "Bude jich adekvátní počet, který odpovídá předpokládaným rizikům," uvedla mluvčí a dodala, že přesný počet nasazených policistů z taktických důvodů sdělit nemůže.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články