Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Fotbalisté Slavie jako poslední postoupili do čtvrtfinále poháru

Praha - Fotbalisté Slavie Praha zkompletovali čtvrtfinálovou osmičku Ondrášovka Cupu. V odvetě 4. kola domácího poháru zdolali v Edenu druholigový celek OKD Karviná 2:0, což jim po prohře 0:1 v prvním souboji na soupeřově hřišti stačilo k postupu. Už dříve postoupily do jarních bojů Plzeň, Příbram, Liberec, Olomouc, Jablonec, Teplice a obhájce trofeje Sparta Praha, takže čtvrtfinále bude mít výhradně prvoligové složení. Dvojice, které budou hrát o semifinále, budou vylosovány příští týden. Trenér Slavie Karel Jarolím opět hodně zamíchal se sestavou. V základní jedenáctce domácích se objevili jen dva hráči, kteří nastoupili od první minuty i v Karviné (Krajčík a Skácel). Hosté se museli obejít bez zraněného kapitána Opice.

VIDEO:

Reportáž z utkání Slavia Praha - Karviná sledujte zde

Slavia začala před mizivou návštěvou sotva tří tisíc nejvěrnějších fanoušků velkým náporem. Již v druhé minutě se z trestného kopu pokusil Skácel překvapit Kučeru střelou z těžkého úhlu, ale karvinský brankář se zaskočit nenechal. 

Po dalším útoku se ale slávisté už radovali. Naumov se probil do pokutového území a předložil míč před prázdnou branku nabíhajícímu Hlouškovi. Ten nezaváhal a pohodlně z několika kroků vymazal manko, s nímž domácí do odvety vstoupili.


V desáté minutě v červenobílém dresu debutující Vaněk obešel dva protihráče, ale jeho křížná střela těsně minula cíl. Po akci tohoto devatenáctiletého hráče vyrazil hostující brankář Skácelovu střelu k Hlouškovi, který poslal míč podruhé do sítě, ale gól pro ofsajd neplatil. Slavia měla trvalou převahu. Po půlhodině Skácel zakončil svou akci středem pole tvrdou střelou a Kučera míč s námahou vyrazil na roh. Ale hosté se postupně zbavili ostychu a přece jen občas zaměstnali obranu Pražanů.

I po přestávce začala Slavia ofenzivně. Ve 49. minutě Grajciar pálil z přímého kopu do zdi, odražený míč Krajčík vrátil před branku, jenže Šenkeřík ani Vaněk z malého vápna míč do sítě nepropasírovali. A z rychlého protiútoku mohli hosté vyrovnat. Po Cikově úniku a centru se objevil sám před Romanovsem hbitý Ficek, avšak domácí brankář střelu ztlumil a z brankové čáry odvrátil nebezpečí Trubila.

Poté se domácí nadechli k náporu. Po Trubilově úniku našel centr Šenkeříka, ale ten hlavičkoval nad. Po rohu skončil míč na břevně karvinské branky a po hodině hry přišla postupová branka. Hostující Buryán přizvedl centrovaný míč za sebe, kde stál Šenkeřík a z deseti metrů nedal tvrdou ranou bez přípravy Kučerovi šanci. Slavia poté zcela ovládla hru. Skácelova dělovka trefila tyč, tentýž hráč v samém závěru nastřelil ještě břevno. Hosté neměli na zvrat šanci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články