Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Fotbalisté se sešli před Norskem, všichni jsou v pořádku

Praha - Česká fotbalová reprezentace se dnes po poledni sešla v Praze před středečním přípravným duelem v Norsku, který bude generálkou na zářijové utkání evropské kvalifikace ve Skotsku. Na srazu se hlásilo všech osmnáct hráčů a trenéra Michala Bílka těší, že nikoho netrápí zdravotní problémy. Na sever Evropy odletí tým v úterý dopoledne. Bílek je rád, že jeho svěřenci změří síly právě s Norskem. "Herním stylem se podobá Skotům. Mají hru založenou na důrazu, osobních soubojích, centrovaných míčích. Hodně to připomíná Skoty, bude to hodně důležitá prověrka. Budeme si chtít ověřit formu hráčů na začátku sezony a budeme chtít hrát způsobem, který budeme praktikovat ve Skotsku," řekl kouč na tiskové konferenci.

Do Norska bere v podstatě nejsilnější tým, který mohl sestavit. Z obvyklých opor mu chybí útočník Tomáš Necid, který rehabilituje po nedávné operaci kolena, a v minulém týdnu mu kvůli zranění vypadli původně nominovaní bek Roman Hubník a záložník Jan Polák.

"Je to určitě nepříjemnost, existovala varianta, že by Hubník mohl nastoupit na pozici pravého obránce," uvedl Bílek. Už dnes prozradil, že do stoperské dvojice počítá s Tomášem Sivokem a Janem Rajnochem. "Honza ve všech utkáních, ve kterých nastoupil, podal velmi kvalitní výkon," poznamenal český kouč.

Duel v Norsku je posledním testem před podzimním finišem evropské kvalifikace, v níž drží český tým druhé místo. Bílek tak zřejmě už ve středu nebude nijak experimentovat a zatím neví, zda dá šanci všem hráčům do pole. "Je to generálka, která by měla sloužit k tomu, abychom se více sehráli, ještě víc si na sebe zvykli. K tomu, aby byl větší klid, potřebujeme podat kvalitní výkon. Zatím nemůžu říct, zda se prostřídáme všichni," řekl Bílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Davida Kalouse

Už v minulém týdnu prohlásil, že do základní sestavy pošle nováčka záložníka Marcela Gecova a dnes naznačil, že by mohl od začátku nastoupit také útočník Tomáš Pekhart. "Tomáše si dovedu představit ve dvojici s Milanem Barošem. Umí se prosadit v koncovce, je silný s balonem. Je velká pravděpodobnost, že ve středu nastoupí od začátku," uvedl kouč.

Michal Bílek, trenér reprezentace

"Oproti kvalifikačnímu utkání s Lichtenštejnskem chceme zpřesnit hru a zkvalitnit ofenzivní činnost. Očekávám, že si poradíme s nasazením soupeře, osobními souboji a že budeme nebezpeční pro soupeřovu bránu."

Vpodvečer mají reprezentanti uzavřený trénink na Strahově, kde budou nacvičovat herní varianty. Do Osla odletí v úterý v 10:00. Na sever Evropy si v důsledku tragických atentátů berou oproti zvyklostem bezpečnostního manažera fotbalové asociace Martina Syneckého, který jinak s týmem létá jen na soutěžní duely. Žádné problémy ale vedení reprezentace nečeká. 

"Jsme standardně v kontaktu s norským svazem a nemáme žádné informace, že by hrozilo nějaké nebezpečí," řekl manažer národního týmu Vladimír Šmicer.

Zatím neví, jakým způsobem Norové uctí památku zesnulých při útocích. "Je možné, že něco společně připravíme s Nory, ale zatím sami od sebe nic neplánujeme. Určitě se ale zamyslíme, jestli bude potřeba udělat nějaké gesto, třeba nastoupit s páskami," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články