Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Fotbalisté řeší nečekaný problém, kvůli závadě letadla nemohli odletět do Číny

Čeští fotbaloví reprezentanti zatím nevědí, jak se dostanou do Číny na tamní turnaj čtyř zemí. Kvůli vážné technické závadě na letadle totiž nemohou odcestovat podle původního plánu. Vedení Fotbalové asociace ČR řeší náhradní variantu, ta ale zatím není jistá. Tým nakonec zřejmě odletí ve středu ráno. Utkání s Uruguayí je na programu v pátek od 12:25, přenášet jej má živě ČT sport a web ctsport.cz.

Čeští reprezentanti se radují po gólu
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Český celek měl odletět speciálem do dějiště turnaje Nan-ningu kolem 14. hodiny a do Číny, kde je sedmihodinový časový posun, měl dorazit ve středu nad ránem středoevropského času. Úvodní zápas odehrají svěřenci trenéra Karla Jarolíma proti Uruguayi v pátek od 12:35 SEČ, v pondělí je pak čeká duel o umístění s domácím výběrem nebo Walesem.

"V brzkých ranních hodinách jsme obdrželi informaci, že naše letadlo do Číny nemůže kvůli nečekané závadě na palivovém systému vzlétnout. Protože jde o závažný technický problém, který musí řešit speciálně povolaný tým techniků, doba opravy se může natáhnout až na několik dnů," uvedl šéf fotbalové asociace Martin Malík.

Vedení asociace se momentálně snaží zajistit náhradní letadlo. "Od momentu, kdy jsme dostali tuto informaci, podnikáme veškeré možné kroky k vyřešení situace. V první řadě jde o nalezení adekvátního letadla namísto původního stroje. Aktuálně se nabízí jedna možná varianta transportu na turnaj, na které pracujeme s maximální snahou o to, abychom byli schopni odletět do Číny v nejbližším možném termínu," doplnil Malík.

Podle mluvčí pražského letiště Mariky Janouškové měl národní celek odcestovat do Číny speciálem soukromé společnosti AirX, která sídlí na Maltě. Fotbalisté by nyní měli odletět ve středu okolo osmé hodiny ráno. "Vše je v tuto chvíli směřováno na odlet ve středečních ranních hodinách, nicméně nadále se intenzivně pracuje na veškerých organizačních a administrativních podmínkách," uvedl mluvčí reprezentace Pavel Pillár.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články