Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Fotbalisté Realu Madrid na úvod sezony remizovali, Villarreal zabral včas a otočil duel s Eibarem

Obhájce španělského titulu Real Madrid zahájil novou sezonu remízou 0:0 na hřišti San Sebastianu, zatímco fotbalisté Villarrealu poprvé zvítězili. "Žlutá ponorka" po úvodní nečekané remíze 1:1 s nováčkem Huescou tentokrát doma nezaváhala a Eibar ve druhém kole zdolala 2:1 po obratu. Šest bodů ze dvou zápasů má na kontě Betis Sevilla, který si doma poradil 2:0 s Valladolidem. Stoprocentní je i Granada po výhře 2:1 nad Alavésem.

Villarreal otočil zápas s Eibarem
zdroj: ČTK/ZUMA

Real musel řešit potíže už před zápasem, když kvůli poruše letadla na poslední chvíli změnil trasu letu i cíl přistání a zbytek cesty absolvoval po zemi. A problémy měl "Bílý balet" i s defenzivou šestého týmu loňského ročníku, na kterou nakonec nenašel recept. Trenér Zinédine Zidane jako první v La Lize nasadil do zápasu postupně čtyři hráče narozené po roce 2000.

San Sebastian remízou potvrdil, že se mu na královský klub v poslední době daří. Z posledních šesti soutěžních utkání tři vyhrál a jen dvakrát odešel bez bodu.

Villarreal musel otáčet

V desáté minutě se poprvé prosadil domácí Gerard Moreno, ale branka španělského reprezentanta neplatila kvůli ofsajdu. Eibar vstoupil lépe do druhého poločasu a v 50. minutě mu zařídil vedení Kike.

Favorizovaný Villarreal však otočil skóre především díky aktivnímu Morenovi, který nejprve vyrovnal a v 71. minutě připravil vítězný gól ofenzivnímu spoluhráči Pacovi Alcácerovi.

Další útočník Iago Aspas zařídil dvěma brankami Celtě Vigo domácí vítězství 2:1 nad Valencií, za kterou skóroval Maxi Gómez. Getafe na svém stadionu zdolalo Pamplonu 1:0, když se v 54. minutě prosadil Jaime Mata.

Španělská fotbalová liga - 2. kolo:

Villarreal - Eibar 2:1 (63. Moreno, 71. Alcácer - 50. Kike), Getafe - Pamplona 1:0 (54. Mata), Vigo - Valencie 2:1 (13. a 57. Aspas - 46. Gómez), Huesca - Cádiz 0:2 (11. Negredo, 83. Pombo), Granada - Alavés 2:1 (7. Soldado, 79. Machis - 22. Joselu), Betis Sevilla - Valladolid 2:0 (10. Fekir z pen., 18. Carvalho), San Sebastian - Real Madrid 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články