Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Fotbalisté Příbrami přišli v nastavení o výhru nad Duklou

Příbram - Fotbalisté Dukly Praha udrželi jarní neporazitelnost i v Příbrami, kde v předehrávce 22. kola první ligy remizovali 2:2. Středočeši naopak stále čekají na jarní výhru, přestože doma dvakrát vedli po gólech Koukala z penalty a Šlapáka. Za hosty ale srovnali Lietava a v nastavení Švejdík. Příbram sice posedmé za sebou doma neprohrála, ale počtvrté za sebou šlo o remízu.

Utkání Příbram - Dukla
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Od začátku se oba týmy prezentovaly pohledným fotbalem a útok střídal útok. Už v 8. minutě se ve vápně snažil uvolnit Šlapák, dostal se do kontaktu s Vrzalem a rozhodčí odpískal pokutový kop. Míč si vzal Koukal a nedal Radovi sebemenší šanci zasáhnout. Brankář Dukly tak přišel o 339 minut trvající neprůstřelnost. Jenže z vedení se domácí radovali jen několik desítek sekund. Příbramský stoper Krejčí odhlavičkoval míč jen k Lietavovi a ten z voleje propálil gólmana Hrušku.

V 19. minutě však Hruška připomněl, proč patří k nejdůležitějším příbramským hráčům. Útočník Dukly Svatonský dostal parádní kolmou přihrávku na levou stranu za obranu, zasekávačkou se zbavil obránce a mířil do vzdálenější šibenice, ovšem Hruška míč vyrazil. Poté se na druhé straně vytáhl gólman Rada, který vyrazil Marešovu tvrdou střelu, ovšem tři minuty před pauzou už kapituloval. Krbeček vyhrál souboj s Vorlem, míč se dostal až ke Šlapákovi a ten střelou o zem vrátil vedení na stranu Příbrami.

Do druhé půle vstoupila Dukla hodně aktivně, ale Malého ránu vyrazil Hruška a Vrzal s Hanouskem stříleli těsně vedle. Za zahozené šance mohl Duklu potrestat znovu Šlapák, ale po hezké kombinační akci trefil jen boční síť. Poté se Dukla marně dožadovala penalty za faul na Vrzala, a když se hosté neprosadili ani po Vrzalových nadějných průnicích, vypadalo to na jejich první jarní ztrátu. Jenže v nastavení rozehráli Pražané roh, Pázlerovu šanci ještě Hruška vyrazil, ale na následnou Švejdíkovu střelu už nedosáhl.

1. FK Příbram - Dukla Praha 2:2 (2:1)

Branky: 9. Koukal z pen., 42. Šlapák - 10. Lietava, 90.+1 Švejdík. Rozhodčí: R. Hrubeš - Wilczek, Vysloužil. ŽK: Andrejevič - Vrzal.

Příbram: Hruška - Štochl, Hejda, Krejčí, Pleško - Mareš, Koukal, T. Pilík (80. Kdolský), Mišůn (90. Papšys) - Šlapák, Krbeček (79. Andrejevič). Trenér: Vavruška.

Dukla: Rada - Božič, Vorel, Švejdík, Vrzal - Malý, Gedeon (80. Podrazký), Hanousek - Engelmann (55. Pázler), Lietava (71. Marek), Svatonský. Trenér: Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články