Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalisté představili své nové dresy. Venkovní zápasy odehrají v bílé

Bílá varianta pro venkovní zápasy. Česká fotbalová reprezentace představila kolekci svých nových dresů. Národní tým by v nich měl nastupovat příští dva roky.

Jaroslav Šilhavý s novým reprezentačním dresem
zdroj: Twitter.com/ceskarepre_cz

"Červené dresy mají u hráčů i fanoušků úspěch. Věřím, že stejně pozitivní reakce vyvolá i bílá varianta. Výsledek se mi líbí a těším se, až v nich reprezentace vyběhne k zápasům na Euro," uvedl v tiskové zprávě předseda Fotbalové asociace ČR Martin Malík.

Nová sada venkovních dresů tak navazuje na domácí červenou variantu, kterou poprvé veřejnost viděla na podzim. Vedle dominantní bílé barvy obsahuje rovněž prvky červené a modré s logem národního týmu. Dresy vyrobila společnost Puma, která též obléká italskou, švýcarskou nebo rakouskou reprezentaci.

"Vždycky říkám, že pro mě je nejdůležitější, abychom v těch dresech byli úspěšní. Podstatné je tedy to, aby se v nich dobře cítili hráči. Použité materiály i výsledný design tuto podmínku splňují. Zároveň bych moc chtěl, aby se dresy líbily i fanouškům," řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

Nové dresy pochvalně přivítal i obránce Jan Bořil. "Měl jsem ho na sobě při focení a podle mě se povedl. Pozitivní reakce jsem zaznamenal i od spoluhráčů, takže si myslím, že si ho oblíbíme. Hlavně ale doufám, že nám na mistrovství Evropy přinese štěstí a že v něm dosáhneme na nějaký týmový úspěch," dodal fotbalista Slavie.

Český tým vstoupí do mistrovství Evropy 14. června zápasem se Skotskem. Následovat budou v základní skupině duely s Chorvatskem a Anglií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články