Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalisté Plzně odehrají Evropskou ligu zřejmě na Letné

Plzeň - Fotbalisté Plzně s definitivní platností nebudou hrát třetí předkolo Evropské ligy na svém stadionu ve Štruncových sadech, který nesplňuje předpisy UEFA. Západočeši se místo toho představí v Praze, nejspíš na Spartě na Letné. Požadavky fotbalové federace splňuje pouze hlavní tribuna plzeňského stadionu, ostatní části hlediště jsou zcela nevyhovující. Na případné stavební úpravy by přitom zbýval Viktorii čas jen do čtvrtka.

"S konečnou platností budeme hrát v Praze. Řešíme, zda to bude v Edenu, nebo na Spartě. Nabídky máme z obou stadionů, zatím to vypadá na Letnou," řekl na dnešní tiskové konferenci obchodní ředitel klubu Aleš Pangrác.

Komisařka UEFA, která Plzeň navštívila v minulém týdnu, schválila pouze hlavní tribunu, i ta by ale musela projít drobnými úpravami. Hostujícím fanouškům by musel být vyhrazen oddělený sektor s kapacitou 900 míst, vlastními záchody, samostatným vstupem a stánkem s občerstvením. "Časově ani technicky to tady v regionu ani v republice nikdo není schopen zvládnout," řekl Pangrác.

Okolní ochozy ve Štruncových sadech předpisů UEFA už vůbec nevyhovují. Hlavním problémem jsou sedačky. "V Česku existuje stavební norma, jak má vypadat sedadlo na stadionu. Bohužel norma UEFA vypadá jinak, sedadla musí být výš," podotkl Pangrác.

Plzeňští přitom věřili, že aspoň předkolo Evropské ligy na svém stadionu budou moci odehrát. "Vycházeli jsme z toho, že licenční manuál ČMFS by měl na předkolo stačit. Měli jsme zkonzultované, že bychom měli předkolo zvládnout i v těch našich podmínkách," řekl Pangrác.

Klub se podle něj snažil situaci řešit ve spolupráci s městem a krajem. Uvažoval o tom, že by postavil provizorní montované tribuny na tartanu kolem hrací plochy, což ovšem UEFA odmítla. Na rekonstrukci protilehlé tribuny by zase Západočeši nedostali včas stavební povolení.

Proto se rozhodli, že Evropskou ligu odehrají na cizím stadionu. Nejspíš se představí na Letné, kde si vybojovali už samotnou účast v soutěži díky triumfu ve finále domácího poháru proti Jablonci. Klub má přislíbeno, že kraj posílí vlakové spojení, aby se do Prahy dostalo na utkání co nejvíc fanoušků.

Zápasy třetího předkola se budou hrát 29. července a 5. srpna. Jméno svého soupeře se Viktoria dozví v pátek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články