Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalisté Olomouce si proti Liberci pojistili pohárový postup

Olomouc - Fotbalisté Olomouce si nenechali uniknout postup do semifinále Ondrášovka Cupu. Po vítězství 2:0 v Liberci dnes severočeský celek zdolali i v domácí odvetě, když jim nejtěsnější výhru přesnou hlavičkou z 21. minuty zajistil obránce Martin Komárek. Slovan bez šesti marodů postup Sigmě nijak nezkomplikoval. Vedle několika zraněných Liberec postrádal i větší zápal pro věc. Snad jen vyjma úvodní desetiminutovky. To byli Severočeši aktivnější, ale Olomouc své vápno proti jejich výpadům bez potíží ubránila. Další informace najdete na webu fotbalživě.cz.

Sigma po čtvrt hodině vystrčila drápky nepříjemnou ránou Hubníka, kterou brankář Zich s námahou zneškodnil. Na hlavičku Komárka, který se přesně opřel do Bajerova rohu, už byl ale o pět minut později krátký i on. Rébus čtvrtfinálového dvojzápasu byl vyřešen. Gól jako kdyby Severočechům sebral i víru v postup. Potřebovali dát minimálně tři branky, ale náznakem se do přestávky nepřiblížili ani jedné.


Mírnou převahu hosté obnovili v úvodu druhé půle. Vácha mohl po zmatku uvnitř pokutového území dokonce srovnat, ale jeho střelu v 55. minutě olomoucká obrana odvrátila kousek před brankovou čárou.

To bylo z obou stran takřka vše. Zbytek zápasu se odbyl a odbojoval ve středu hřiště, Olomouc si však opratě utkání podržela až do konce pevně v rukou.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články