Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Fotbalisté odletěli do Turecka, Vácha už naplno trénuje

Praha - Česká reprezentace odcestovala k pátečnímu utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy do Turecka, kde se pokusí potvrdit úvodní výhru ve skupině nad Nizozemskem. Záložník Lukáš Vácha, který měl problémy s kotníkem, se ještě před odletem naplno zapojil do tréninku. Sparťanský záložník musel v prvním poločase nedělního ligového utkání s Libercem střídat, nakonec se ale ukázalo, že zranění není tak vážné, jak se původně zdálo.

Lukáš Vácha na srazu reprezentace
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"V pondělí jsem měl úplně volno, včera a dnes jsem se už snažil odtrénovat plnou dávku, abych věděl, co ta noha udělá. Zatím to vydrželo," řekl Vácha. "Celý realizační tým se mi věnoval na 100 procent. Nějakým způsobem jsme odstranili otok, bolestivost tam ještě trošku je, ale jsem připravený na sto procent," dodal sparťanský středopolař.

Trenér Pavel Vrba je hodně rád, že bude mít Váchu k dispozici. "Je to hodně pozitivní, jsem rád, že se Lukáš dal do kupy a včera už se stoprocentně zapojil do tréninku. Všichni lidi, od pana profesora Koláře přes naše fyzioterapeuty, udělali vše pro to, aby byl v pořádku. Chci jim za to poděkovat," uvedl Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Národní tým čeká kvalifikační dvojzápas mimo Evropu

Vrba k prvnímu soutěžnímu utkání venku na lavičce národního týmu opět cestuje do Turecka, kde se před čtyřmi lety představil s Plzní rovněž při premiérovém utkání v zahraničí proti Besiktasi. V Istanbulu bude už potřetí. "Nejdříve jsme prohráli s Besiktasem 0:3, potom jsme tam s Fenerbahce remizovali 1:1, tak doufám, že třetí zápas nám nebo mně vyjde úplně nejlépe a konečně se dočkám vítězství," řekl s úsměvem.

Reprezentanty čeká v nadcházejících dnech složité cestování. V sobotu dopoledne odletí z Istanbulu do Kazachstánu, kde je o tři hodiny více než v Turecku, teploty klesají k nule a navíc se bude hrát na umělé trávě. "Je to trochu komplikovaná cesta, ale je možná lepší, když máme Turecko a pak Kazachstán než třeba Island a pak Kazachstán. Je to trošičku složitější, dva dny a zápas, navíc cestování. Toho času na regeneraci moc nebude, ale musíme se tomu přizpůsobit," dodal kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články