Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalisté odletěli do Černé Hory pro postup na EURO

Praha - Čeští fotbalisté odletěli odpoledne do Podgorice k odvetnému utkání baráže s Černou Horou, která rozhodne o postupujícím na mistrovství Evropy. Hráči nepochybují o tom, že pokud zopakují výkon z pátečního zápasu na Letné, v němž vyhráli 2:0, bude postup jejich. Nechtějí však jen bránit dvoubrankový náskok, ale vstřelit rozhodující gól.

Na palubu letadla nastoupila kompletní česká výprava. Žádný z hráčů nemá vážnější zdravotní problémy, které by ohrožovaly jeho start v úterním duelu. Přestože do něj svěřenci trenéra Michala Bílka půjdou s dvoubrankovým náskokem, tuší, že o postup budou muset ještě hodně bojovat.

"Víme, že nás čeká ještě hodně práce. Mistrovství je relativně blízko, ale za 90 minut se může stát cokoli. Proto tam jedeme s pokorou," řekl brankář Petr Čech. "Když podáme stejný výkon jako v Praze, tak budeme mít velkou šanci postoupit," připomněl výhru 2:0, za kterou národní tým sklízí chválu ze všech stran.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté odletěli do Černé Hory

Pro klidný postup bude důležité dát pokud možno brzy gól. Pak by soupeř potřeboval skórovat minimálně čtyřikrát. "Gól v naší síti by byl komplikací, naopak gól v jejich síti nám situaci výrazně ulehčí. Proto nehodláme jen bránit, ale chceme gól dát," uvedl Čech.

Utkání se hraje v úterý od 20:15 v Podgorici. Hlavním rozhodčím bude Ital Nicola Rizzoli. "Pískal nám před měsícem zápas Chelsea s Valencií a pískal dobře. Má zkušenosti, takže by neměl podlehnout atmosféře. V Itálii také bývá bouřlivá atmosféra, proto asi padla volba na něj, že je na to zvyklý," řekl Čech.

Atmosféra v Podgorici může být velice vypjatá. Při nedávném zápase Anglie vytvořili fanoušci opravdové peklo. Pozápasový útok diváků odnesl i samotný trávník. Hráči s tím ale počítají. "Určitě nás to nerozhodí," kroutí hlavou Theodor Gebre Selassie.

Fotbalisté se při zápase musí koncetrovat jen na samotnou hru, někomu může bouřlivá atmosféra dělat drobné potíže, někomu zase vyhovuje. Například Tomáši Sivokovi, který je vytrénovaný z turecké ligy. "Ta atmosféra bude určitě bouřlivá, ale pokud nám nebudou létat kameny na hlavy a pokud se to bude držet v rámci fair play, tak by to kluci měli zvládnout," tvrdí střelec druhého gólu z Letné.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se bouřlivého prostředí nebojí

Fotbalisty vítal v Podgorici pouze studený vítr

V hlavním městě Podgorici vládne po páteční prohře černohorského týmu v Praze špatná nálada, a tak až na výjimky přílet Bílkova výběru nevyvolal žádný zvýšený zájem médií ani fanoušků. Fotbalisté zaregistrovali jen prudký studený vítr, který večer vystřídal jasné počasí s patnáctistupňovou teplotou panující přes den.

Zdejší fanoušci se zatím nevzpamatovali z dvoubrankové pražské prohry. Nálada kolem černohorského týmu je prý zatím spíše skleslá, diváci příliš nevěří, že jejich tým dokáže přes bojovná prohlášení vylepšit postupové šance. Odráží se to zřejmě i na prodeji vstupenek a ze zhruba jedenácti tisíc lístků určených pro domácí fandy jich v pokladnách dopoledne bylo ještě přes tři tisíce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články