Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Fotbalisté Mladé Boleslavi potvrdili formu, odnesla to Jihlava

Mladá Boleslav – Sedmý zápas bez prohry v řadě a pátá výhra v sezoně. Fotbalisté Mladé Boleslavi opět dokázali, že se jim v nové sezoně fotbalové ligy daří, když doma zdolali Jihlavu 3:1. Boleslav nakročila k dnešní výhře v úvodní půli, kdy se trefili Nešpor a z penalty Štajner. Po změně stran snížil Harba, ale v 67. minutě definitivně rozhodl Ščuk.

Radující se Jasmin Ščuk
zdroj: ČTK autor: Mašek Josef

Boleslav nechtěla připustit překvapení a na soupeře od začátku "vlétla". Výsledkem bylo rychlé vedení, které zařídil v sedmé minutě Nešpor po přihrávce od Štajnera. Domácí útočník postupoval sám na bránu a oblouček se mu podařilo umístit přesně k tyči.

Další nebezpečí znamenala spolupráce Chramosty se Štajnerem, ani jeden však ve velkých možnostech neuspěl. Domácí se prosadili až z penalty. Josl stáhl šest minut před poločasem v pokutovém území Jarolíma a Štajner namířil placírkou přesně k tyči.

Hosté krátce po přestávce zdramatizovali průběh. Vaculík našel v 50. minutě přesným centrem volného Harbu, jemuž se podařilo hlavičkou snížit.

Jihlava krátce ožila a zvýšila aktivitu, jenže Boleslav nechtěla připustit komplikace a v 67. minutě jí vrátil dvougólové vedení Ščuk. Z přímého kopu ho našel Jarolím. Ščuk se trefil už počtvrté v sezoně.

Hosté krátce ožili a zvýšili aktivitu, jenže Boleslav nechtěla připustit komplikace a v 67. minutě jí vrátil dvougólové vedení Ščuk. Z přímého kopu ho našel spoluhráč Jarolím. Ščuk se trefil už počtvrté v sezoně.

FK Mladá Boleslav - Vysočina Jihlava 3:1 (2:0)

Branky: 7. Nešpor, 39. Štajner z pen., 67. Ščuk - 50. Harba. Rozhodčí: Hrubeš - Dobrovolný, Mokrusch. ŽK: Masopust, Josl (oba Jihlava). Diváci: 3 597.

M. Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Fabián - Jarolím, Ščuk - Štohanzl (82. Bořil), Štajner, Chramosta (90. Štoček) - Nešpor (87. Jeslínek). Trenér: Minář.

Jihlava: Hanuš - Marek, Tlustý, Šourek, Josl - Masopust (72. Kliment), Jánoš, Koloušek, Karlík (63. Jungr), Vaculík - Harba (89. Teplý). Trenér: Komňacký.

Ladislav Minář (Mladá Boleslav): "Chtěli jsme potvrdit výhru ze Slavie, protože jinak by ztratila cenu. Jihlavu jsme chtěli porazit i proto, že naše bilance s ní dosud nebyla nejlepší. Do utkání jsme vstoupili dobře, vstřelili jsme gól, měli jsme několik dalších šancí a po prvním poločase mohlo být naše vedení větší než 2:0. O poločase jsem nabádal hráče ke koncentrovanosti, protože náskok 2:0 bývá zrádný. Potvrdilo se to a po inkasovaném gólu z jihlavského brejku jsme na dobrých dvacet minut vypadli z role. Třetím gólem jsme se dostali zpátky do hry a zápas jsme měli pod kontrolou."

František Komňacký (Jihlava): "V Boleslavi jsme neodehráli dobrý zápas. Domácí byli lepší, zvlášť v první půli měli utkání pod kontrolou. Projevila se větší individuální kvalita hráčů a výsledek je pro nás ještě docela milosrdný. Přestože jsme se nadechli na začátku druhé půle a mohli jsme zápas zdramatizovat, tak nejenže jsme si nevytvořili žádnou větší šanci, ale sami jsme dostali po standardní situaci třetí gól, který rozhodl. Nemám dobrý pocit z naší hry, protože je tam tolik zmetků, tolik špatných věcí a přihrávek, že se až divím."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články