Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalisté Liverpoolu a Chelsea dostali celkem sedm gólů

Londýn – Elitní celky anglické Premiere League Chelsea a Liverpool nestačily na své soupeře v pátém kole soutěže. Souhrnně oba týmy inkasovaly nelichotivých sedm gólů. Liverpool si z Tottenhamu odvezl porážku 0:4, Chelsea ve šlágru kola nestačila na Manchester United, který po vítězství 3:1 odskočil svému městskému rivalovi Manchester City v čele ligové tabulky. City totiž ve Fulhamu remizoval 2:2, ačkoli si během zápasu vypracoval dvoubrankový náskok.

Fotbalisté Chelsea
zdroj: AP

Vedení Chelsea nejspíš nebude moci připsat neúspěch především brankáři Petru Čechovi. Ačkoli za jeho zády skončily tři střely, mnohem více jich gólman zneškodnil a zabránil tak znemožnění týmové obrany tradičním rivalem. Za Manchester se poprvé trefil v 8. minutě Chris Smalling, vedení zdvojnásobil osm minut před koncem prvního poločasu Nani. Na 3:0 zvýšil těsně před přestávkou Wayne Rooney, který se v druhé půli pokoušel přidat ještě další góly, ale nastřelil tyč a při pokutovém kopu uklouzl a vysoko přestřelil. Za hosty snížil Fernando Torres hned po přestávce, ale tentýž hráč osm minut před koncem ve stoprocentní šanci netrefil prázdnou branku, a zápas proto nezdramatizoval kontaktním gólem.

Liverpoolské po příjezdu do Tottenhamu nažhavil domácí Luka Modrič, který otevřel skóre technickou ranou z hranice pokutového území. Při snaze o srovnání ale ostře fauloval Adam, rozhodčí mu proto udělil druhou žlutou kartu a pětadvacetiletý Skot musel z trávníku. V 62. minutě ho následoval ještě Škrtel. Následovala kanonáda Tottenhamu, během které domácí hráči zvýšili na konečných 4:0. Průběh zápasu jako by naznačoval úpadek vlivu současného trenéra Kennyho Dalglishe, který nastoupil v lednu a dosud pod jeho vedením nebyl nikdo vyloučen – tentokrát přišel hned o dva hráče. 

Výsledky nedělních zápasů upravily poměry v čele tabulky anglické ligy. Dosavadní bodová rovnost obou manchesterských týmů je minulostí, Chelsea zvětšila svoji ztrátu na třetím místě a v dalších kolech se bude muset strachovat i o ně. Liverpool, který mohl Chelsea v případě vítězství dotáhnout už dnes, ale uvázl na osmém místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články