Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fotbalisté končí sezonu, v lize se bude hrát o čelo i záchranu

Praha - O pozici lídra pro přezimování, ale také o útěk ze sestupových míst půjde v posledním letošním kole fotbalové ligy. Vedoucí Teplice ale budou boj o první místo jen sledovat, protože jejich zápas s Plzní byl kvůli chřipce přeložen na jaro. Pondělní dohrávku obstará souboj Ostrava-Olomouc. Tři týmy jsou v boji o přezimování v čele soutěže. Solidní pozici má nyní Jablonec, kterému stačí vyhrát na Slovácku. Sparta má naději jen teoretickou: musí čekat na klopýtnutí Severočechů a současně vyhrát nad Bohemians 1905 nejméně o čtyři branky, zatímco vedoucí Teplice už nemohou svůj bodový součet vylepšit. Všechny zápasy kola můžete sledovat v přímém přenosu na zpravodajském webu ČT24 ve spolupráci se serverem fotbalživě.cz.

Hodně pozornosti bude upřeno už v sobotu na Strahov, kde se podruhé za sebou představí Bohemians 1905. Zatímco před týdnem "klokani" plnili roli hostů proti Kladnu, v derby se Spartou, kterou neporazili už osm let, budou domácím celkem. Sparta má za sebou 18 prvoligových zápasů bez prohry, ale k rekordnímu zápisu 32 utkání z let 2000 a 2001 má ještě daleko. Loučení s ligou pro Letenské navíc neznamená pro hráče volno, protože je čekají ještě dva zápasy Evropské ligy.

Fotbalisté Jablonce mohou jít do vedení ligy

Jablonec se může díky výhře na půdě Slovácka dostat do čela soutěže, ale bilance jeho plánům není nakloněna. V Uherském Hradišti totiž ještě Severočeši nikdy nevyhráli a domácí navíc mají velkou motivaci, neboť v posledních třech zápasech vyšli naprázdno. Příbram doma prohrála jen s Teplicemi, jinak poráží i favority, mezi ty Kladno rozhodně nepatří. Hosté mají za sebou sérii šesti utkání bez výhry a pád na předposlední místo v tabulce.


Souboj Liberec - Mladá Boleslav je jedním z ligových vrcholů nejen proto, že jde o souboj dvou tradičně ambiciózních klubů. O vyrovnanosti svědčí i to, že z 11 vzájemných zápasů hosté v sedmi případech odváželi tři body, navíc Slovan doma Středočechy ještě nikdy neporazil a v paměti má ještě čtyřbrankový debakl ze srpnového souboje. Mladá Boleslav pětkrát neprohrála a vydařený závěr podzimu chce dovršit v Liberci.

Budějovice narazí na Střížkov, Slavia bude hostit Brno

V Českých Budějovicích se bude hrát možná jeden z klíčových zápasů pro boj o záchranu, protože zlepšující se Jihočechy přijede vyzkoušet poslední celek Bohemians Praha. Českobudějovičtí budou nabuzeni výhrou v Brně a rádi by si připsali první podzimní domácí výhru. Pražané stále čekají na první vítězství ze soupeřova hřiště za rok a půl svého působení v nejvyšší soutěži, v této sezoně dokonce nezískali venku ani bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na utkání Bohemians 1905 - AC Sparta Praha


Souboj Slavie s Brnem bude duelem dvou týmů v krizi: domácí nevyhráli čtyřikrát v řadě, hosté dokonce pětkrát. "Musíme vyhrát a doufám, že se k nám konečně přikloní i štěstí. Brnu se v poslední době nedaří také podle představ, ale podcenit se rozhodně nedá. Musíme si ohlídat standardní situace, což je naše bolest posledních zápasů," řekl trenér Karel Jarolím. Brňané padli do hluboké krize, z posledních 11 zápasů pouze jednou vyhráli, navíc v minulém kole totálně propadli s Českými Budějovicemi.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články