Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalisté KLDR se při příletu domů přivítání nedočkali

Soul - Severokorejský fotbalový tým přicestoval z mistrovství světa na letiště do hlavního města Pchjongjangu. Na rozdíl od odletu, kdy se s fotbalisty loučily davy, po třech porážkách v Jihoafrické republice se tým výraznějšího přivítání nedočkal. Reprezentanti KLDR, kteří se na MS objevili poprvé od roku 1966, upoutali na šampionátu především omezenou komunikací s novináři, přísně organizovanou skupinou fanoušků i snahou zapsat na soupisku místo třetího brankáře útočníka.

Severokorejští fotbalisté v Jihoafrické republice nedostáli svým sebevědomým plánům na mistrovský titul a ve skupině po sympatické prohře 1:2 s Brazílií zkolabovali v utkání s Portugalskem, kterému podlehli 0:7. Od Pobřeží slonoviny inkasovali třikrát a branka Či Jun-nama proti "Kanárkům" zůstala na kontě KLDR osamocena.

Utkání s Brazílií zařadila severokorejská televize na program se sedmnáctihodinovým zpožděním, rekordní debakl s týmem Carlose Quieroze už nabídla živě. Šlo tak o vůbec první fotbalový přenos ze zahraničí, který diváci v KLDR neviděli až ze záznamu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články