Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Fotbalisté Jablonce a Dukly sahají v poháru po postupu

Praha – Fotbalisté Jablonce a Dukly sahají po postupu do čtvrtfinále MOL Cupu. V úvodním duelu osmifinále české pohárové soutěže Jablonec vyhrál 2:0 na hřišti Frýdku-Místku po gólech Wágnera a Mingazova a vybojoval nadějný výsledek do odvety, která by se měla hrát 4. listopadu. Dukla má k postupu ještě blíže po vítězství 3:0 v Ústí nad Labem, o které se brankami postarali Berger, Krmenčík a Hanousek.

Radost jabloneckých fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Jablonec šetřil brankáře Hrubého a zkušeného záložníka Hübschmana, jinak ale proti druholigovému soupeři nastoupil v téměř nejsilnější sestavě. Už v první minutě mohl skórovat Tecl, ale domácí gólman Mihalek ho vychytal stejně jako hlavičku Beneše. Ve 39. minutě už ale nestačil na střelu Wágnera, který zůstal ve vápně nehlídaný.

Po hodině hry mohl srovnat Krčula, ale neuspěl ani při dorážce vlastní střely. Definitivně pak rozhodl střídající Mingazov, který dvě minuty po příchodu na hřiště obešel i gólmana a poslal míč do prázdné branky. Turkmenský reprezentant mohl skóre ještě navýšit, v další šanci však už neuspěl. Stejně jako na druhé straně Hykel, jehož hlavičku zneškodnil gólman Bárta.

"Splnili jsme roli favorita, vyhráli jsme 2:0 a já věřím, že to doma dotáhneme k postupu. A vůbec tím nechci říct, že bychom Frýdek-Místek nějak podceňovali, to určitě ne," řekl trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý. "Kluky musím pochválit, především za první poločas. Byla tam od nás velká snaha, i když terén hrál roli v některých našich neproměněných šancích, ale s výsledkem jsem spokojený," dodal.

Duklu poslal v Ústí do vedení už v 16. minutě Berger, jenž dorazil Preislerovu střelu. Domácí si za celý zápas nevytvořili větší příležitost, Hoška vychytal brankář Chudý. Ve druhé půli vedení hostů navýšil Krmenčík a čtvrt hodiny před koncem výhru Dukly zpečetil kapitán Hanousek střelou z hranice pokutového území na vzdálenější tyč.

Výsledky úvodních osmifinále fotbalového MOL Cupu:

Frýdek-Místek - Jablonec 0:2 (0:1)
Branky: 39. Wágner, 66. Mingazov. Rozhodčí: Julínek - Dobrovolný, Vysloužil. Diváci: 1220.

Sestava Jablonce: Bárta - Romera, Pernica, Beneš, Matěj Hanousek - Karavajev, Trávník, Greguš, Pospíšil (79. Rossi), Tecl (64. Mingazov) - Wágner (64. Martin Doležal I.). Trenér: Šilhavý.

Ústí nad Labem - Dukla Praha 0:3 (0:1)
Branky: 16. Berger, 58. Krmenčík, 76. Hanousek. Rozhodčí: Nenadál - Pospíšil, Arnošt. Diváci: 2236.

Sestava Dukly: Chudý - Jurendič, Štetina, M. Jeřábek, Preisler - Marek Hanousek (85. Mejdr), Koval, Daniel Tetour (59. Považanec) - Berger (82. Čapek), Krmenčík, Čajič. Trenér: Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy