Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Fotbalisté i celebrity přišli zavzpomínat na Lukáše Přibyla

Praha - Památku fotbalového funkcionáře a našeho bývalého kolegy Lukáše Přibyla připomněl zápas výběru osobností Real Top Praha s fanouškovským týmem Kotva Vršovice. Exhibiční utkání s charitativním podtextem se uskutečnilo na stadionu Bohemians 1905 ve vršovickém Ďolíčku.  

Memoriál Lukáše Přibyla v Ďolíčku
zdroj: ČT24

Nejlepší střelec fotbalové reprezentace Jan Koller, herec Ivan Trojan nebo komentátoři České televize Jaromír Bosák a Robert Záruba se sešli k vzpomínce na Lukáše Přibyla. "Je tu parádní atmosféra. Je vidět spoustu lidí, co něco dokázali, tribuny jsou plné, a to všechno kvůli Příbovi. Všichni jsme ho měli rádi," pochválil akci bývalý trenér Bohemky Pavel Hoftych.

Výtěžek utkání v celkové výši 300 tisíc korun bude věnován manželce zesnulého Zoře a její dceři Beátě. Částkou 150 tisíc přispěla česká reprezentace, 100 tisíc korun darovala kabina pražské Sparty, kde Přibyl vykonával funkci místopředsedy představenstva, než v zimě tragicky zemřel. Předtím také dělal ředitele Bohemians 1905.

Za Real Top nastoupili například nejlepší střelec historie českého národního týmu Jan Koller, manažer reprezentace Vladimír Šmicer či trenér Ivan Hašek. Dorazili také herec Ivan Trojan nebo zpěvák Vojtěch Dyk, za fanouškovský tým Kotva Vršovice hrála například legenda vršovického klubu Dalibor Slezák.

Hrálo se 2x35 minut a zápas skončil remízou 3:3. Jako rozhodčí se představila Dagmar Damková, předsedkyně komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR. Ve 33. minutě se utkání na minutu přerušilo, což symbolizovalo, že Přibyl zemřel ve věku 33 let. "Všichni povstali a minutu tleskali. Bylo to velmi emotivní," řekl manažer Real Top Praha Alexandr Smita. "Jeho" tým oblékl dresy s fotkou Přibyla a nápisem "Navždy s námi".

Na stadionu Bohemians, který byl pro Přibyla jako oddaného fanouška "klokanů" druhým domovem, probíhaly v rámci Memoriálu Lukáše Přibyla i doprovodné akce. Došlo na dražbu dresů, po zápase začal koncert kapel Svojband, Moomraj a The Chancers. "Myslím, že to bylo důstojné uctění Příbovy památky. Lidem se akce líbila," dodal Smita.

Reportáž z celé akce sledujte v pondělí od 20:45 na ČT4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články