Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Fotbalisté Hradce budou hájit překvapivé prvenství

Praha - Čtyři týmy v první fotbalové lize ve třetím kole zkusí potvrdit povedený vstup do nového soutěžního ročníku, v němž zatím neztratily ani bod. Překvapivé postavení v čele tabulky hodlají dál hájit Hradec Králové, Příbram, Bohemians 1905, se kterými je v malém trháku i favorizovaná Sparta. Pro ni bude utkání na Slovácku generálkou před úvodním zápasem 4. předkola Evropské ligy proti rumunskému celku Vaslui.

Sparta míří se sebevědomím do Uherského Hradiště, se Slováckem v posledních sedmi zápasech vyhrála. Znovu bude spoléhat na kanonýra Kweukeho, který se střelecky prosadil v letošních čtyřech soutěžních zápasech. "Zatím se nám střelecky daří, snad to bude pokračovat i na Slovácku. To je pro nás jasná priorita, na Evropskou ligu začneme myslet až od pondělí," řekl sparťanský trenér Martin Hašek.

Zatímco Sparta vítězně zvládla ligové duely v Budějovicích i s Jabloncem a oba proti Sarajevu v EL, Slovácko neprožívá dobré období, v lize prohrálo pět z posledních šesti zápasů. "Po dvou porážkách v lize se ale necítíme sklesle. Pokud spojíme kladné ze zápasů s Příbramí a v Boleslavi, tak můžeme uhrát dobrý výsledek," věřil kouč Miroslav Soukup.

Hráči Hradce Králové tlak z prvního místa nepociťují

Je nám líto, video expirovalo.
Baník se pokusí získat první body

Dobrá nálada vládne v Hradci Králové, Příbrami a také v táboře Bohemians 1905. Hradec jde s odhodláním i do duelu s Libercem. "Na nás ani na hráče žádné přemrštěné pocity z prvního místa nedoléhají," upozornil ale hradecký kouč Václav Kotal, jehož tým na domácí půdě už třináct utkání nepoznal přemožitele.

Podobně mluví také kouč Příbrami David Vavruška před cestou na Slavii. Středočeši navíc v týdnu dostali lekci v Sezimově Ústí, s nímž vypadli z poháru. "Atmosféra v kabině je pořád stejná, na žádné euforické vlně nejedeme. Ukazovali jsme hráčům spoustu věcí, co bylo špatně. Myslím, že postavení Slavie a naše v tabulce je shoda náhod," upozornil Vavruška.

Ostrava už musí konečně zabrat

Krizi touží zlomit ostravský Baník, který se chce chytit na Mladé Boleslavi. Tu vede Miroslav Koubek, v předminulé sezoně právě kouč Baníku. "Do Ostravy jedu vždycky velmi rád, prožil jsem tam krásné chvíle. Ale jak začne fotbalový zápas, začne bitva o body a s Boleslaví ji chci vyhrát," prohlásil Koubek.

Ostravští však konečně chtějí zabrat. Pomoci jim má i kapitán Martin Lukeš. V minulém zápase v Olomouci si sice poranil rameno, ale navzdory tomu, že měl dle prvních odhadů chybět až měsíc, hodlá nastoupit. "Tady je vidět jeho přístup. Málokdo by riskoval," řekl s uznáním kouč Baníku Pavel Malura.

Co napravovat mají i České Budějovice. Jejich trenéra Jiřího Kotrbu straší hlavně osm branek inkasovaných v prvních dvou kolech. Kontrastem jsou dvě čistá konta Olomouce, nedělního soupeře Jihočechů. "Pokud chceme mít v lize klid, tak doma prostě musíme porážet každého. Musíme potvrdit svoji celkem přijatelnou hru dopředu a samozřejmě zlepšit hru dozadu," tvrdí Kotrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články