Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Fotbalisté Hoffenheimu loupili v Dortmundu, Wolfsburg přišel o výhru ve Frankfurtu v nastavení

Fotbalisté Hoffenheimu překvapili v Bundeslize Dortmund. Na stadionu čtvrtého týmu soutěže pomohli hostům k výhře 3:2 i Pavel Kadeřábek a David Jurásek. To útočník Václav Černý jen z lavičky náhradníků sledoval, jak jeho spoluhráči z Wolfsburgu remizovali ve 23. kole ve Frankfurtu 2:2. Přitom o tři body přišli až v nastaveném čase, kdy Frankfurt zachránil od porážky útočník Omar Marmúš.

Frankfurt – Wolfsburg
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

Hoffenheim potvrdil, že je lepší na soupeřových hřištích, kde má s 20 body z 12 zápasů třetí nejlepší bilanci v soutěži. V Dortmundu brzy vedl díky Bebouovi, ještě do poločasu skóre otočili Malen a Schlotterbeck.

V 49. minutě doplnil Kadeřábka na hřišti střídající Jurásek, jenž nahradil Skova. Oba čeští fotbalisté tak byli u toho, když Beier dvěma zásahy v rozmezí čtyř minut znovu otočil stav a zaokrouhlil počet svých gólů v bundesligové sezoně na deset. Hoffenheim vyhrál po osmi duelech a je sedmý, Dortmundu patří čtvrté místo.

Wolfsburg v utkání dvakrát vedl. Už ve druhé minutě skóroval hlavou Lacroix, na jehož trefu odpověděl Max. V 36. minutě udeřil znovu ze vzduchu Behrens a hosté sahali po první výhře od poloviny prosince, nakonec ale ani poosmé v řadě naplno nebodovali. Na začátku jedenáctiminutového nastavení prodloužil Chandler za obranu na Marmúše a egyptský útočník s přehledem zakončil.

Frankfurt nezvítězil v šestém soutěžním utkání za sebou, stále ale drží šestou příčku v tabulce. Wolfsburg je dvanáctý.

Německá fotbalová liga – 23. kolo:

Eintracht Frankfurt – Wolfsburg 2:2 (14. Max, 90.+2 Marmúš – 2. Lacroix, 36. Behrens), Dortmund – Hoffenheim 2:3 (21. Malen, 25. Schlotterbeck – 61. a 65. Beier, 2. Bebou), Augsburg – Freiburg 2:1 (72. Uduokhai, 81. Engels - 19. Grifo z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články