Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalisté Hearts se bouří, vedení jim dluží peníze

Edinburgh - Skotský fotbalový klub Heart of Midlothian, ve kterém působí i Čech Rudolf Skácel se ocitl ve finančních problémech a dluží hráčům na výplatách. Ti dali klubu ultimátum, že pokud jim vedení neuhradí dlužnou částku do zítřka, podají oficiální stížnost Skotské fotbalové asociaci, která může Hearts udělit pokutu nebo pozastavit příjmy plynoucí klubu z televizních práv.

Hráči Hearts nyní bojují i mimo hřiště
zdroj: EPA

Klub, který vlastní litevský podnikatel Vladimír Romanov, dluží hráčům peníze od 16. října, tedy o něco málo více než dva týdny. Situace, která je v českých luzích a hájích poměrně běžná, je na britských ostrovech považována za nepřijatelnou. "Něco takového se může stát v Turecku nebo zemích východního bloku, ale v téhle zemi to nemůžeme tolerovat," prohlásil Alex Smith, předseda Skotské trenérské asociace.

Hráči Hearts se chystají podat stížnost ke Skotské fotbalové asociaci, případně i k příslušným orgánům FIFA. V extrémním případě mohou být jejich smlouvy prohlášeny za neplatné v důsledky porušení podmínek kontaktu. Fotbalisté Hearts by se tak automaticky stali volnými hráči a zadarmo by je mohl získat jakýkoliv klub.

Majitel Romanov ani vedení klubu se k situaci doposud nijak nevyjádřilo a není jasné, jak chce situaci řešit. Klub odmítá vydávat jakákoliv prohlášení pro média, paradoxně však nikoliv kvůli současné aféře. Hearts vyhlásili již dříve, že nebudou komunikovat s médii do doby, než disciplinární komise rozhodne o údajném přestupku trenéra Paula Sergia v zápase proti Ayru.

"Nejvíc se bojíme, že klub nemá peníze,“ řekl pro deník Scotsman jeden z hráčů, "a jestli je to tak, tak by nám to měli říct. Jenomže zatím nic nenaznačuje, že by neměli peníze, takže o co tu vlastně jde? Začínáme si myslet, jestli s námi nehrají nějaké podivné hry,“

Zatím jediné vyjádření klubu pochází z minulého měsíce, kdy vedení prohlásilo, že dluhy vůči hráčům uhradí "v blízké budoucnosti“. Heart of Midlothian jsou po třinácti odehraných kolech skotské ligy na pátém místě.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články