Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Fotbalisté Estudiantes vyhráli Pohár osvoboditelů

Belo Horizonte (Brazílie) - Fotbalisté Estudiantes de La Plata vyhráli po 39 letech Pohár osvoboditelů, nejcennější klubovou trofej Jižní Ameriky. Po bezbrankovém prvním utkání zvítězili v odvetě finále na hřišti Cruzeira 2:1. Na stadionu Mineirao v Belo Horizonte přitom domácí fotbalisté vyhráli všech šest utkání tohoto ročníku, včetně jasného vítězství 3:0 nad Estudiantes v základní skupině. "Je těžké tomu uvěřit. Umlčeli jsme více než 80 tisíc fanoušků," radoval se obránce Christian Cellay.

Ve středu začali lépe domácí fotbalisté Cruzeira a zásluhou Henriqueho se dostali v 52. minutě do vedení. Hosté však rychle vyrovnali po střele Gastóna Fernándeze a o čtvrt hodiny později stadion utichl podruhé, kdy se trefil hlavou Mauro Boselli.

Výjimečný pocit zažívala také bývalá opora argentinské reprezentace Juan Sebastian Verón, jenž se přesně zahraným rohem zasloužil o rozhodující branku. Jeho otec v dresu Estudiantes získal všechna tři prvenství v letech 1968 až 1970. "Vzalo mě to za srdce," reagoval na skandování několikatisícové skupiny hostujících fanoušků, kteří vyvolávali jeho jméno.

Estudiantes se ziskem čtyř titulů řadí na čtvrté místo mezi nejúspěšnějšími kluby Jižní Ameriky. Sedmkrát vyhrál Pohár osvoboditelů argentinský Independiente, šestkrát Boca Juniors a pětkrát Peňarol Montevideo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články