Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fotbalisté čekají na kontrolu hotelu, na zápasy by mohli létat z ČR

Praha/Wroclaw - Vedení české fotbalové reprezentace čeká na výsledky hygienické kontroly v hotelu ve Wroclawi, kde má tým během červnového mistrovství Evropy bydlet. Národní mužstvo vystrašila informace, že v hotelu Monopol hygienici v dubnu objevili nebezpečné bakterie legionelly. Stěhování těsně před ME český tým v případě přetrvání potíží nevylučuje.

Vladimír Šmicer
zdroj: ČT4

"Jednou z možných variant je, že bychom zůstali v Praze a na zápasy létali," řekl na dnešní tiskové konferenci manažer reprezentace Vladimír Šmicer. Klíčovou zprávu má národní tým od hygieniků obdržet v sobotu, pouhý den před odjezdem na ME. Pokud by byla nepříznivá, vedení reprezentace by prý muselo operativně měnit místo pobytu během šampionátu.

"Poprvé jsme se to doslechli během našeho soustředění v Rakousku. Teď v hotelu probíhají testy. Zajímalo by nás, jak by na to třeba reagovala UEFA, kdybychom museli stěhování narychlo řešit," uvedl Šmicer.

Bakterie způsobující nebezpečnou nemoc, při které se umírá zejména na komplikace jako například těžký zápal plic, byly ve vodovodním potrubí hotelu Monopol. Vedení týmu se v předstihu připravuje na možný krizový scénář, pokud by výsledky hygienické kontroly přinesly špatné zprávy.

Je nám líto, video expirovalo.
Problémy s polským hotelem

Nyní Češi stále počítají s tím, že budou během ME bydlet v Monopolu. Pro něj se rozhodli už na konci minulého roku. "Kdyby to nebylo dobré, vznikl by velký problém," uvedl Šmicer, podle kterého by bylo složité těsně před šampionátem v místě jeho konání hledat náhradní bydlení.

Český tým je v úzkém kontaktu s hlavním hygienikem ČR. Ten podle mluvčího reprezentace Jaroslava Koláře pověřil ostravskou hygienickou pobočku, která asistuje polským kolegům při práci v pětihvězdičkovém hotelu Monopol. Český tým vstoupí do turnaje 8. června duelem s Ruskem, 12. června hraje s Řeckem a 16. června s domácím Polskem. Ke všem utkáním Češi nastoupí ve Wroclawi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články