Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Fotbalisté Brna remizovali na hřišti poslední Sparty B

Praha - Fotbalisté Brna v druhém utkání pod vedením trenéra Róberta Kafky remizovali ve 12. kole druhé ligy 2:2 na hřišti béčka pražské Sparty, jemuž patří poslední místo v tabulce. Zbrojovka je čtrnáctá, ale může ji ještě předstihnout Most. Do vedení se dostali střížkovští Bohemians díky výhře 3:2 v Opavě, na druhou příčku o skóre kleslo Ústí nad Labem, které prohrálo ve Znojmě.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Brňané se ujali vedení v 19. minutě po akci Boráka a střele Hromka, ale domácí se ještě do poločasu dočkali vyrovnání. Do horního rohu Doležalovy branky se z osmnácti metrů ve 33. minutě trefil Mareš. Béčko Sparty bylo i nadále aktivnější a po přestávce to byl opět Mareš, který byl po hodině hry faulován v pokutovém území a penaltu střelou doprostřed branky proměnil. Hosté se dočkali vyrovnání také z pokutového kopu. V 66. minutě se prudkou střelou prosadil zkušený Švancara, jenž stejně jako Mareš potrestal faul na sebe.

Hráči Ústí nad Labem přišli o vedoucí příčku ve druhé lize poté, co prohráli ve Znojmě 1:2. Ve 22. minutě po rohovém kopu překonal domácího brankáře Hrubého hlavou Zachariáš a pátým gólem v sezoně se dotáhl na nejlepšího týmového střelce Martykána. Už za deset minut ale vyrovnal Vašíček, který zachytil Džubanovu malou domů a snadno poslal míč do sítě. Ihned po přestávce rozhodl domácí kapitán Jonov po rohovém kopu.

Fotbalisté Bohemians Praha zvítězili v Opavě 3:2 a o skóre se ujali vedení v tabulce. Hosty poslal do vedení v 16. minutě Macháček střelou do šibenice. A za čtyři minuty už to bylo o dva góly, protože hrubou chybu Horky potrestal střelou do odkryté branky Demeter. Jenže chvíli na to se dopustil ještě větší minely na druhé straně Penc, jehož malou domů zachytil Radzinevičius a Opava byla zpátky ve hře. Litevský kanonýr se pak ve 37. minutě prosadil po rohu podruhé a dělí se o vedení v tabulce střelců. V 76. minutě hosté rozhodli, Fenyk unikl po pravé straně a jeho centr usměrnil Macháček hlavou do sítě.

Šest minut před koncem přišli fotbalisté Třince o vítězství na hřišti Vlašimi. Ta nastoupila do zápasu aktivněji a v prvním poločase se také ujala vedení, když Pokorný našel nabíhajícího Kotyzu a ten otevřel povedenou střelou skóre. Studenou sprchu pro Vlašim přinesla jediná minuta v úvodu druhého poločasu, kdy hosté díky dvěma po sobě jdoucím trefám stav otočili. Zaváhání domácí obrany využil Matoušek a vzápětí získal hostům vedení Gavlák. Snaha Vlašimi o vyrovnání přinesla úspěch šest minut před koncem díky Průchovi, který hlavou upravil na konečných 2:2.

Hráči Karviné porazili ve 12. kole druhé ligy Sokolov 2:1 a přiblížili se k Západočechům na rozdíl jediného bodu.  Po čtvrthodině se domácí ujali vedení, když po centru Puškáče a přihrávce Hrtánka otevřel skóre Mišinský. Karviná dál tlačila, ale záhy o vedení přišla, protože ve 23. minutě po chybě brankáře Palečka při přímém kopu vyrovnal Dvorník. O osudu zápasu nakonec rozhodl v 63. minutě faul Glasera na Bartošáka v pokutovém území. Penaltu bezpečně proměnil Jursa a připravil Sokolovu teprve druhou venkovní porážku v sezoně.

Devatenáctiletý záložník Lukáš Holík rozhodl při svém druhém startu ve druhé lize o vítězství Zlína nad Čáslaví 1:0. Sedm minut před koncem zápasu se k němu dostala Poznarova přihrávka a nejmladší hráč na trávníku zhruba dvacet minut po příchodu do hry skóroval
střelou do prázdné branky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články