Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalisté Brna jen remizovali, Ústí potřetí za sebou vyhrálo

Praha - Fotbalisté Zbrojovky Brno se ani ve čtvrtém kole druhé ligy nedočkali toužebného vítězství a na domácím trávníku pouze remizovali s Bohemians 1:1. Obě branky padly hned v úvodních dvou minutách, v dalším průběhu se už na obou stranách střelci neprosadili. Brňanům k tříbodovému zisku nepomohla ani nová posila Koloušek. Fotbalisté Ústí nad Labem v druhé lize naopak potřetí za sebou vyhráli. Po dnešním domácím vítězství 4:2 nad Karvinou, k němuž dvěma góly přispěl středopolař Zachariáš, se v tabulce posunuli na třetí místo. V Ústí se hrál zápas dvou odlišných poločasů. V tom prvním domácí Severočeši pokračovali ve střelecké produktivitě z Jihlavy, kde před týdnem vyhráli 5:2.

Fotbal
zdroj: Isifa

Zbrojovka se ujala vedení hned v první minutě, když si centrovaný míč Švancary nešťastně srazil do vlastní sítě obránce Horáček. Hned o minutu později domácí zadáci zaspali, po akci Demetera se ocitl před domácím brankářem Burešem zcela volný Huňa, který přízemní střelou k tyči vyrovnal. Po střelecké přestřelce už fotbal upadl do nudných pasáží. Z dalších šancí už neuspěl v prvním poločase domácí útočník Došek, který si ve 12. minutě neporadil s brankářem Winterem. Také Bohemians se dostali v závěru poločasu do šance, střelu Očovana ale stačil Bureš vykopnout.

I když se po změně stran snažili Brňané výsledek zvrátit, do vyložené šance se přes obranu soupeře nedostali. Jejich pokusy většinou končily pouze na nepřesných akcích a museli se spokojit se ziskem bodu. Ten je ale vzhledem k plánům Brna na rychlý návrat do první ligy dalším nezdarem hned na startu soutěže.

Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1:1 (1:1) Branky: 1. vlastní Horáček - 2. Huňa. Rozhodčí: Možíš - Tacina, Santarius. ŽK: Pašek, Švancara, Fall, Koloušek, Buchta, Polák - Križan, Macháček. Diváci: 1 559.

Po dvou Vaněčkových nevyužitých šancích překonal v 22. minutě karvinského brankáře Kafku poprvé Zachariáš. Za další čtyři minuty přidal tentýž ústecký záložník druhý gól po Benčíkově rohovém kopu. Před přestávkou zvýšil Valenta po další standardní situaci už na 3:0.

Po změně stran oživil trenér hostů Karel Kula hru svého týmu dvojím střídáním. V 50. minutě překonal Hrtánek zblízka domácího brankáře Nováka, Karvinští získali herní převahu a zatlačili protivníka do obrany. V 77. minutě snížil z penalty Jursa, když předtím rozhodčí Moláček vyloučil ústeckého špílmachra Martykána za ruku v šestnáctce.

Pět minut před koncem trefil střídající Cverna břevno domácí branky. Karviná vrhla všechny síly do útoku, ale jejím zadákům utekl ústecký náhradník Peterka, nadvakrát překonal Kafku a uzavřel brankový účet zápasu na 4:2.

Ústí nad Labem - Karviná 4:2 (3:0) Branky: 22. a 26. Zachariáš, 42. Valenta, 90.+2 Peterka - 50. Hrtánek, 77. Jursa z pen. Rozhodčí: Lerch - Moláček, Zeman. ŽK: Benčík, Džuban, Veverka, Zachariáš, Novák - Mišinský, Motyčka. ČK: 76. Martykán (Ústí). Diváci: 712.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články