Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fotbalisté Brna budou chodit na detektor lži

Brno - Brněnští fotbalisté dostali od vedení klubu pokuty za špatné výkony v podzimní části sezony, po níž jsou v prvoligové tabulce předposlední a v bezprostředním ohrožení sestupem. Dalším opatřením v brněnském klubu bude i zavedení pohovorů na detektoru lži, které by měli podstoupit jak hráči, tak i vedení. Přístroj už má Zbrojovka ve svém vlastnictví. "Pokuty za špatné podzimní výkony dostali všichni hráči. Jsou ve výši pětadvaceti procent jejich základního platu. Postih byl v souladu s disciplinárním řádem," řekl majitel brněnského klubu Roman Pros.

Na jednoho hráče je tak možný postih až do výše 150 000 korun. Konkrétním důvodem by bylo "nevynaložení potřebného úsilí dle svých možností a schopností k dosažení cílů sportovního kolektivu". Sankci pocítí brněnští fotbalisté v listopadové výplatě.

Používání detektoru lži má v budoucnu zamezit dohadům, zda byly některé
zápasy fotbalistů Brna ovlivněny. Všichni noví hráči, kteří přijdou do
brněnského celku, budou mít ve smlouvě klauzuli, že dvakrát za sezonu
podstoupí na tomto zařízení test.

Vsadil sis? budou se ptát v Brně hráčů

"Chceme tím říci, že se neděje nic nekalého ze strany našich hráčů ani vedení. Jednou provždy se tímto způsobem brněnský fotbal očistí a zamezíme nějakým kuloárovým povídačkám," dodal Pros, podle nějž budou jednotliví hráči při testech odpovídat na jednoduché otázky. Například zda byl jejich výkon ovlivněn něčím jiným než zraněním nebo zda si vsadili na porážku svého týmu.

"Bude se jednat o věc mezi klubem a hráčem. Výsledek nebude nikde zveřejněn. Je to klasický vztah mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem," uvedl Pros a test na polygrafu přirovnal například k dopingové kontrole. "Také není příjemná, ale podstoupit ji sportovci musí. Stejné to bude s testem na polygrafu," dodal Pros.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články