Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Fotbalisté bez angažmá trénují v Záběhlicích, nechybí ani Dosoudil či Blažek

Praha – Už počtvrté se pod záštitou České asociace fotbalových hráčů (ČAFC) koná tréninkový kemp pro fotbalisty bez angažmá. Pod vedením bývalého trenéra Baníku Ostrava Vernera Ličky polykají fotbalisté den co den tréninkové dávky s jasným cílem - být v co nejlepší možné kondici.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté bez angažmá se společně připravují na kempu ČAFH

"Je to o tom, být nějakým způsobem připravený, když přijde nějaká nabídka, abychom se mohli okamžitě adaptovat v dalším klubu," vysvětloval obránce Radek Dosoudil, který naposledy působil v Dinamu Tbilisi.

Fotbalisté mají na Vyšehradě k dispozici podobné - i když přeci jen skromnější - podmínky, jako by byly součástí přípravy prvoligového klubu. "Hráči dostanou oblečení, mají tady nějaké občerstvení a zázemí," popsala předsedkyně ČAFC Markéta Haindlová.

Na Vyšehradě se momentálně prohánějí i známá jména z českých prvoligových trávníků, mezi nimi třeba Jan Blažek. Útočník, kdysi považovaný za velký talent českého fotbalu, který si připsal i tři starty v české reprezentaci, v posledních sezonách tápe.

Naposledy působil v polském klubu Bielsko-Bialé, ale už od konce minulé sezony je bez angažmá. "Připravoval jsem se teď dva měsíce sám, ale není to takové, jako když trénujete s kluky a trenéry a je u toho taky i nějaká zábava," radoval se Blažek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články