Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Fotbalista Svěrkoš by chtěl i nadále reprezentovat

Ostrava - Fotbalový útočník Václav Svěrkoš neztratil zájem nastupovat za český národní tým, odkud byl po březnovém kvalifikačním utkání se Slovenskem s pěti dalšími spoluhráči vyřazen kvůli noční návštěvě restaurace. "Budu moc rád, když mě trenér reprezentace znovu osloví, abych reprezentoval. Těch startů za národní mužstvo zase nemám tolik," řekl Svěrkoš. Novinářům to sdělil při představení charitativní akce "Nejlepší sportovec Ostravy 2008 dětem".

"Trest respektuji, ale neztotožňuji se s tím, jak nám to bylo oznámeno. Mohlo to proběhnout jinou formou, ne že se to dozvíme z médií. Díky tomu přišel český fotbal třeba o nejlepšího stopera Tomáše Ujfalušiho, který nebude pokračovat," řekl Svěrkoš.

Návrat kanonýra francouzského Sochaux do reprezentace by mohl být jen otázkou času. O Svěrkoše projevil zájem už i nový trenér reprezentace František Straka, který mu volal krátce po svém nástupu do funkce. "Řekl mi, že pokud bude dále trenérem reprezentace, tak se mnou počítá. To pro mě bylo důležité. Kdyby chtěl, abych přijel už na zápas s Maltou, tak bych se tam objevil," prohlásil Svěrkoš. Výpravy do noční Prahy po prohře se Slovenskem s odstupem času trochu lituje. "Chyba to asi byla podle toho, jak to dopadlo," řekl Svěrkoš.

Svěrkoš, Milan Baroš, Marek Matějovský, Martin Fenin, Radoslav Kováč a Tomáš Ujfaluši upadli v dubnu v nemilosti u vedení fotbalového svazu kvůli návštěvě restaurace po prohraném utkání kvalifikace MS se Slovenskem. Výkonný výbor ČMFS je vyřadil z reprezentace na základě fotografií v bulvárním tisku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články