Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Fotbalista Štajner se vrací do Liberce

Liberec - Bývalý reprezentant Jiří Štajner se stal znovu hráčem Slovanu Liberec, kam se vrátil po osmi letech z německého Hannoveru. Čtyřiatřicetiletý ofenzivní fotbalista podepsal s vedením severočeského klubu roční smlouvu s opcí. "Myšlenka vrátit se ve mně zrála už celé jaro. Osm let v Německu bylo až dost," uvedl na dnešní tiskové konferenci Štajner, který bude v Liberci oblékat dres s číslem 24.

Od příští sezony bude hrát znovu v mužstvu, kde si udělal jméno a kterému pomohl i k mistrovskému titulu a s 15 brankami se stal nejlepším střelcem ligy. "Vracím se starší a zkušenější, rád bych na ten povedený rok navázal. Myslím, že Liberec má mužstvo, které může útočit na poháry. Ty jsem si v Německu nezahrál, což je jediné minus toho angažmá," řekl Štajner. Při návratu pro něj byl Liberec prioritou, i proto, že zde bydlí.

V Hannoveru měl sice smlouvu ještě na příští soutěžní ročník, ale s bundesligovým klubem se dohodl na předčasném rozvázání kontraktu a do Slovanu přichází zadarmo jako volný hráč. "V Hannoveru jsme se dohodli bez problémů, vyšli mi maximálně vstříc," pochvaloval si Štajner. Těší se i na to, že v Liberci možná obnoví spolupráci s kamarádem Janem Nezmarem, s nímž na konci prvního angažmá vytvořil úderný útočný tandem. Ten se v mistrovské sezoně postaral celkem o 29 branek.

Štajner už dnes absolvoval fyzické testy na pražské FTVS a v podvečer zamířil za týmem na kondiční soustředění do Hrabětic v Jizerských horách. Dvaatřicetinásobný reprezentant může v Liberci rozšířit sbírku 84 ligových zápasů a 28 vstřelených branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články