Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Fotbalista Pieters, který po vyloučení rozbil dveře, musel na operaci

Eindhoven (Nizozemsko) – Kuriózním zraněním skončilo utkání nizozemské ligy pro stopera PSV Eindhoven Erika Pieterse. Čtyřiadvacetiletý obránce v zápase proti Zwolle neunesl vyloučení a pěstí prorazil skleněné dveře. S vážnými zraněními byl okamžitě převezen do nemocnice, kde se dnes podrobil operaci.

Erik Pieters
zdroj: Isifa

K inkriminovanému momentu došlo v 67. minutě zápasu, kdy favorizované PSV doma prohrávalo již 1:3. Pieters tvrdě zajel do Freda Bensona, za což byl okamžitě vyloučen. Nizozemský reprezentant situaci neunesl a při odchodu ze hřiště pěstí prorazil skleněné dveře u kabin. Rozbité sklo mu při tom vážně poranilo loket a musel být okamžitě převezen do nemocnice, kde se dnes podrobil operaci a svému celku bude chybět několik týdnů.

"Stydím se za své chování, byl jsem z toho sám v šoku. Lidé, kteří mě znají, vědí, že bych nikdy nikomu neublížil. Přijmu jakýkoli trest," uvedl v prohlášení Pieters, jenž se zrovna vrátil po roční pauze zaviněné vážným zraněním.

Disciplinární komise nizozemské ligy stopera potrestala zákazem činnosti na čtyři utkání. Klub o trestu pro hráče, který má na svém kontě 15 reprezentačních startů, zatím nerozhodl.

PSV díky překvapivé prohře kleslo v tabulce na druhé místo, na první Twente, které pouze remizovalo s Waalwijkem 0:0, ztrácí jeden bod. Třetí je amsterodamský Ajax.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články