Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalista Jarošík míří do Zaragozy

Zaragoza (Španělsko) - Dvaatřicetiletý fotbalista Jiří Jarošík se nestane novou posilou Sparty Praha, ale bude hrát ve španělské nejvyšší soutěži. Dnes dopoledne se bývalý reprezentant domluvil na smlouvě na 1,5 roku se zástupci Realu Zaragoza a přímo ve Španělsku také v přítomnosti manažera Jiřího Rosického ze společnosti ISM kontrakt podepsal. Informoval o tom majitel ISM Pavel Paska.

Rosickému ke zprostředkování angažmá pomohly kontakty, které měl na místě z dob, kdy působil v Atlétiku Madrid. Jako velmi mladý hráč byl členem tehdejšího druholigového klubu, ale těžké zranění kolena jeho slibně rozjetou kariéru posléze ukončilo. "Znám se z dřívějška s trenérem, jednání byla velmi vstřícná a Jirka už dnes trénuje s novými spoluhráči," uvedl Rosický.

Jarošík ukončil v závěru loňského roku působení v ruské Samaře, od té doby byl jako volný hráč bez angažmá. Nabídku na tříapůlroční smlouvu dostal od Sparty Praha, s níž také zahájil přípravu, dokonce byl i na soustředění ve Špindlerově Mlýně.

Už dříve ale oznámil, že má i nabídky ze zahraničí, a chtěl ještě zvýšit počet mistrovských titulů, které dosud získal ve čtyřech zemích. Nakonec ale sáhl po španělském angažmá v Zaragoze, v jehož dresu ho čeká boj o záchranu, protože nový zaměstnavatel je na předposledním místě tabulky.

Třiadvacetinásobný reprezentant bude hrát ligu už v páté zemi. Vedle české nejvyšší soutěže, kde nastupoval právě ve Spartě a Liberci, působil také v CSKA Moskva, Chelsea, Birminghamu, Celtiku Glasgow a Samaře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články