Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Fotbalista Dort chtěl kvůli dluhům spáchat sebevraždu

Jihlava – Fotbalista druholigové Jihlavy Filip Dort se v úterý odpoledne pokusil zabít. V jeho bytě museli zasahovat policisté a záchranáři, kteří našli zoufalého jednatřicetiletého muže pod vlivem alkoholu. Spekuluje se, že někdejší talent českého fotbalu chěl spáchat sebevraždu kvůli dluhům.

Filip Dort
zdroj: FC Vysočina

 Lékaře a policii do bytu poslala fotbalistova přítelkyně, které Dort napsal, že se chce zabít. "Okolo deváté hodiny dopoledne na místo dorazila hlídka a záchranáři," informovala mluvčí jihlavských policistů Jana Kroutilová. Na místě záchranáři Dortovi naměřili 1,2 promile alkoholu a odvezli ho na záchytku. "Hrozilo, že by si v bytě mohl sám ublížit," dodala.

K zoufalému činu kapitána druholigové Jihlavy zřejmě dohnaly nevalné výsledky týmu, jenž nyní hraje na 12. místě tabulky. "Projevoval se hysterickými výlevy, které se týkaly neúspěchu jeho týmu a jeho samého," uvedla ředitelka krajských záchranářů Vladislava Filová.

Podle informací deníku Blesk však za špatným psychickým stavem fotbalisty mohou stát finanční problémy. Dort totiž údajně dluží statisícové částky vedení svého bývalého týmu Příbrami a také nemá peníze na zaplacení hypotéky. "U nás nic nemá," odmítl spekulace o pohledávkách prezident středočeského klubu Jaroslav Starka.

Alkohol a dluhy: zhouba fotbalových talentů 

Filip Dort ovšem není jediným vrcholovým fotbalistou, kterého trápily problémy s pitím a dluhy. Zářnou budoucnost všichni předpovídali Janu Šimákovi, který ještě na začátku kariéry válel v německé lize. Později však přestal trénovat a místo toho obcházel hospody a hrací automaty.

Když vedení Hannoveru došla s nespolehlivým hráčem trpělivost, odešel Šimák do pražské Sparty. Přestože zahájil protialkoholní léčbu, problémy neustaly a v roce 2007 byl vyřazen z A-týmu. Vrátil se tedy zpět do Německa, ani zde se ale neuchytil. Začátkem srpna bundesligový VfB Stuttgart oznámil, že už jeho služby nepotřebuje.

Podobný osud postihl i dalšího bouřliváka Milana Pacandu. Kariéra talentovaného brněnského odchovance, který si zahrál ve Spartě či rakouském Innsbrucku, byla vždy prodchnuta alkoholem, automaty a dluhy. Nechodil na tréninky, klesala mu forma, rozpadlo se mu manželství. Mnohokrát byl vyřazen z týmu. Nyní se již po několikáté pokouší znovu nastartovat kariéru v druholigovém Znojmu.

Zdroj
ČT sport, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články