Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Fotbal Extra: Pozvednout Spartu má za úkol i řecký "král Leonidas"

Praha - Když se řekne Sparta, musí se dodat král Leonidas. A jeden Leonidas aktuálně na pražské Letné opravdu působí, v roli technického vedoucího týmu přišel do Sparty Leonidas Vokolos. Bývalý řecký reprezentační obránce, který v aktivní hráčské kariéře oblékal například dres PAOKu nebo Panathinaikosu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vokolos: Přinášíme novou filozofii. Ale potřebujeme čas

"Příběh Leonidase znám velmi dobře a jsem rád, že nosím jeho jméno. Za tím jménem je velký příběh, který zná celý svět. Je to příběh o vášni a já se tím snažím inspirovat i v životě, ať už jako hráč, nebo teď jako vedoucí týmu. Dělám věci s vášní a nikdy se nevzdávám," srovnává Vokolos.

Stejně jako jeho slavný jmenovec je i Leonidas Vokolos pěkně tvrdý chlapík. V řecké lize patřil vždy k obráncům, kterým bylo lepší se vyhnout. "Leonidas a Sparta k sobě pasují. Když jsem dostal nabídku, tak mě hned napadlo, že je to dobré znamení. Ale není to to hlavní, nejdůležitější je tým. Pro mě je čest tady být," říká Vokolos.

Historii i současnost pražské Sparty zná velmi dobře, v barvách Panathinaikosu si proti ní dokonce zahrál. "Když zvážíte její sílu a historii, tak v posledních letech toho Sparta v domácí lize moc nedosáhla. Proto jsme přišli my. Zkoušíme zavést drobné změny ve hře a přípravě hráčů, postupně to tu zlepšujeme. Ale nejdůležitější je přenést to na hřiště a dostat Spartu zpět na špičku," uvědomuje si řecký manažer.

Úvod sezony ale Pražanům nevyšel, po porážce v Bělehradě v předkole Evropské ligy v domácí ligové premiéře jen remizovali s Bohemians. "Podobný začátek jsme nečekali, ale ve fotbale nemáte nic garantované. Snažíme se budovat nový tým, s novou filozofií. A samozřejmě k tomu potřebujeme čas," uzavírá Vokolos.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články