Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbal Extra: Nikdy jsem fotbal nevzdal, svěřuje se Kozák

Mnohokrát už pochyboval, zda má cenu se vracet. Vždy v sobě však našel odhodlání se o návrat alespoň pokusit. Libor Kozák věří, že už za sebou veškerá vážná zranění nechal a nyní si už fotbal může jen a jen užívat. A věří v to i v jeho novém klubu, ligovém Liberci.

Je nám líto, video expirovalo.
Kozák: Nikdy jsem fotbal nevzdal

Jestli si někdo "užil" zranění za zraněním, je to Libor Kozák. Bývalý útočník mnoha zvučných klubů, mj. i italského Lazia Řím, na marodce strávil podstatnou část své kariéry. Po návratu zpět do Česka, které opustil před dlouhými jedenácti lety, ale nová hvězda Liberce věří, že špatné časy už jsou za ním. 

"Každý fotbalista je někdy zraněný a trpí tím. U mě to byla dlouhá doba," připouští opavský rodák Kozák. "Měl jsem hodně operací a zákroků a pokaždé, když jsem si myslel, že už jsem zdravý, tak jsem nebyl. Člověka to trochu sráželo, teď už jsem to ale nechal za sebou," doufá nový liberecký forvard.

"Beru to tak, že se to stalo a k něčemu to bylo. Věřím, že jsem díky tomu vyrostl jako fotbalista i člověk. A teď si užívám, že už jsem zdravý," říká Kozák. "Fotbal dělám celý život, což byla jasná motivace, proč se vrátit," doplňuje.

Ne vždy tomu tak ale bylo. "Samozřejmě, také jsem motivaci ztrácel a přiznám se, že jsem měl fakt problémy. Ale nikdy jsem fotbal nevzdal, vždy tam minimální odhodlanost i v nejhorších chvílích byla," dodává přední český fotbalista.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články