Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

FK Teplice se prodávat nebude, nové vedení to odmítlo

Teplice - Teplický fotbalový klub se prodávat nebude. Po svém zvolení to dnes oznámil nový předseda představenstva Pavel Šedlbauer, který ve funkci nahradil Štěpána Popoviče, jenž odešel do důchodu. Nový šéf teplického fotbalu, který dosud působil jako předseda dozorčí rady klubu, zastává řadu významných funkcí ve sklářské společnosti AGC, jež je majitelem klubu. Informaci přinesl klubový web. Krátce po svém zvolení do čela klubu se Šedlbauer setkal s vedením, realizačním týmem i hráči a oznámil jim, že prodej klubu není na programu dne.

"Naprosto zřetelně bych rád řekl, že prodej klubu není žádná firemní priorita. Máme velmi dobrou finanční situaci a chod klubu je zajištěn," prohlásil Šedlbauer. Spekulace o prodeji zahraničním zájemcům označil za nehoráznou lež. "Třebaže nás zasáhla ekonomická krize jako všechny, fotbalový klub je zajištěn," uvedl.

Stát ani kraj nepomůžou. Bez sklárny by fotbal v Teplicích nebyl

Klubový ředitel František Hrdlička, jehož zásluhou se kdysi tápající klub dostal zpět na prvoligovou mapu, si podpory sklářské firmy cení. "Pro nás je velmi důležitá věc, že fabrika klub neopouští. Nesmírně si té podpory vážíme. Ze strany státu ani kraje není zájem o zdejší fotbal žádný. Je jasné, že bez sklárny by fotbal v Teplicích nebyl a v historii se mu zde nejvíce dařilo ve spojení s ní," řekl Hrdlička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články